Annonce
Kultur

På bibliotekerne jubler man: Nu forsvinder kravet om mundbind og corona-pas

Arkivfoto: Morten Pedersen
Fra mandag 14. juni kan borgere i Viborg Kommune igen bruge bibliotekerne, mere eller mindre præcist som man plejede at gøre det, før der kom corona.

Viborg: - Vi har hænderne helt oppe over hovedet.

Sådan siger Britta Thuun-Petersen, bibliotekschef i Viborg Kommune, efter at politikerne ved  nattens forhandlinger om corona-restriktioner besluttede gradvist at udfase kravet om mundbind og corona-pas.

For bibliotekerne er nogle af de steder, hvor man først mærker en forskel.

Annonce

Allerede fra på mandag 14. juni kan man gå ind på sit lokale bibliotek uden at have mundbind eller visir på - og uden at have et frisk corona-pas på lommen.

- Det er helt fantastisk, siger Britta Thuun-Petersen, som håber på, at hverdagen nu vender tilbage.

Selvom folk generelt har været gode, så har bibliotekerne i de knap otte uger, de igen har været åbne, haft nogle "trælse oplevelser". Bibliotekschefen fortæller, at nogle ikke ville vise corona-pas, fordi de ikke kunne se meningen med det.

- De kunne ikke få det til at passe, at de skulle vise passet for at aflevere en bog, men godt måtte gå i Netto på den anden side af gaden og købe en karton mælk.

Men det er også slut nu. Alle Viborg Kommunes 10 biblioteker åbner dørene igen på mandag, så man også i den ubemandede tid kan scanne sig ind med sit sundhedskort. Og selvom skilte, der påbyder folk at bære mundbind, bliver taget ned, vil plexiglas-skærmene blive hængende - måske for evigt.

- Det er lidt en festdag, og det er lige før, vi skulle have flaget hejst igen, siger Britta Thuun-Petersen og fortsætter:

- Selvom vi stadig skal passe, giver det et signal om, at vi godt kan slappe lidt mere af. På mange måder får folk deres gamle liv tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce