Annonce
Leder

På et døgn kan ledelsen ikke forklare suspendering af Morten Thorning

Fredag, den 19. maj 2017 Lars Norup Foto: Morten Dueholm
Annonce

Morten Thorning er personificeringen af The Animation Workshop i Viborg.

Han har gjort det til en verdensberømt institution inden for animation, og studerende strømmer hertil fra hele verden. Men nu mangler han på gangene, angiveligt suspenderet fra sit job.

Der er i skrivende stund gået et døgn fra Viborg Stifts Folkeblads første henvendelse til ledelsen af VIA University College, der er ansvarlig for denne suspendering, uden at vi har kunnet trænge igennem.

Vi har kun rygter at forholde os til, men en så markant leder forsvinder ikke bare ud af billedet i flere uger, uden at det bliver bemærket. Morten Thorning er for eksempel helt central for animationsfestivalen, som skal finde sted i Viborg om kort tid.

Det må en professionel ledelse med Harald Mikkelsen og Louise Gade da vide. At elever, medarbejdere og det omgivende samfund har krav på en forklaring. Men vores oplevelse er, at ønsket om at vide, hvad der er sket, har skabt en form for panik på ledelsesgangen.

Hvis der er grundlag for suspenderingen, så sig det dog! Hvis ikke, så er det et overordentligt dramatisk skridt.

Enhver ved, at Morten Thorning ikke er arketypen på en new public management leder. Hvis han havde været det, var hele animations-succesen aldrig blevet til noget.

Det er en skæv uddannelse for skæve mennesker skabt af en skæv person, og det er det unikke, som ikke passer i en skabelon, hvor ledere primært er administratorer.

Kort sagt, så er personer som Morten Thorning fyldt med ideer i deres hoveder. Der er ikke plads til regler og regneark - bureaukratiet opleves som forhindringer på vejen mod det oplagte mål.

Hvis man vil have det unikke, må man forsyne sådan en mand med en bogholder med sygekassebriller og en stor forhammer. Man kan ikke lade ham sejle i sin egen sø og opleve, at man bøjer en regel hist og her, og at det ene tager det andet med sig - indtil en dag, hvor mors (Louise Gades) forhammer falder.

Når jeg skriver det, er det fordi, der sandsynligvis er diskutable dispositioner, men hvis jeg var Harald Mikkelsen og Louise Gade, så ville jeg alvorligt overveje, hvor meget ansvar de selv har.

Som jeg hører det på vandrørene, har der været andre ledelsesproblemer højere i hierarkiet.

Uanset hvordan det her ender, så skal Via University College vide, at The Animation Workshop er hjerteblod for Viborg, og at hver en sten vil blive vendt for at sikre, at institutionen ikke bliver svækket, fordi der efterhånden kun er plads til det kedelige, konforme i Danmark.

Er der nogen, som kender nogen markant, udadvendt uddannelsesleder i systemet? Det har Morten Thorning været - forhåbentlig har han ikke fældet sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce