Annonce
Bjerringbro

På jordomrejse med stop i Sahl

Fredag den 8. december kan man opleve amerikanske Stephan Nance give gratis koncert på Sahl Friskole. Foto: Privat

Amerikansk sanger og sangskriver på turné rundt omkring i verden sagde ja til at give gratis koncert i Sahl.

Sahl: Når amerikanske Stephan Nance i næste uge, helt nøjagtigt fredag den 8. december, spiller gratis koncert i Sahl, er det hans 14. koncert på en turne, der har taget ham til så forskellige steder som Japan, England, Rusland og altså nu også Sahl i Danmark.

Stephan Nance betegner selv sin musik som poetisk piano rock, og koncerterne giver han på barer, cafeer og spillesteder, men også i private hjem, hvor lokale inviterer deres venner med til en intim koncert med den talentfulde men ret ukendte musiker.

I Danmark besøger Stephan Nance ud over Sahl også København og Århus. Koncerten i den lille landsby kom i stand, da den lokale pædagog i Sahls private børnehave, Rasmus Fredslund Hansen, så at Stephan søgte egnede koncertsteder i større danske byer:

- Jeg besluttede mig for at kontakte ham. At Sahl ikke er den største by viste sig ikke at være noget problem. Jeg skrev bare til ham og fortalte malende om den midtjyske natur og dens gavnlige virkning på kroppen midt i et hektisk rejseprogram... og så var Stephan faktisk med på ideen derfra, fortæller en grinende Rasmus Fredslund Hansen.

Annonce

Liv i friskolen

Og står det til Rasmus Fredslund Hansen bliver det ikke sidste gang, at midtjyderne får lov til at komme til et gratis kulturarrangement på den gamle Sahl Friskole.

- Som pædagog i børnehaven har jeg min gang i den gamle friskole, og det vil være fedt at få lidt liv i lokalerne igen. Så jeg håber at koncerten den 8. december er det første af flere arrangementer, siger Rasmus Fredslund Hansen.

Efter opholdet i Damark fortsætter rejsen for Stephan Nance ned igennem Europa til Afrika, så musikken tager den unge, ukendte, musiker vidt omkring.

En del af rejsen betaler han selv, men pengene fra cd og t-shirt salg, og hvad han får fra spillestederne er med til at gøre turneen mulig. Klaver låner han sig til i de byer hvor han kommer frem, så han kan rejse med offentlig transport og derved spare på transporten.

For at holde udgifterne yderligere nede bor Stephan Nance undervejs hos lokale, der stiller en sofa eller en seng gratis til rådighed, sørger for maden og hjælper ham med at arrangere koncerten i deres by.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce