Annonce
Kultur

På mandag begynder det: Viborg Animation Festival er tilbage

"Sketchbook" af Kim Jung Gi Us - manden der "ganske enkelt er uden sidestykke" og "i en liga for sig selv", som rektor for The Animation Workshop, Morten Thorning siger. Pressefoto
Siden 2012 har Viborg kunnet bryste sig af animationsfestivalen, der har vokset sig til Danmarks største. I hele næste uge går det løs med animation i alle afskygninger.

Viborg: Siden 2012 er byen én gang om året blevet svøbt i et kreativt tæppe af animation i alle afskygninger, og på mandag den 23. september sker det igen.

Viborg Animation Festival, eller bare VAF, er ikke kun en gigant i byen. Det er landets største animationsfestival og en mangfoldig fejring af mediets muligheder og potentialer.

Årets officielle gæsteland er Sydkorea, og det kan mærkes i festivalprogrammet.

Annonce

Scoopet uden sidestykke

En af det helt store oplevelser - måske mest for nørderne - er Kim Jung Gi Us, som er stærkt anerkendt for sine evner.

Hans værker kan opleves på Viborg Museum som en del af udstillingen "Flip book exhibition - Stories from the land of morning calm", som kan opleves helt frem til 22. oktober.

Udstillingen præsenterer det bedste fra den nutidige koreanske animations-, webtoon- og tegneseriescene og spænder fra det kunstneriske til det kommercielle, fra tegnekunst til færdig animation.

Ved åbningen den 23. september vil Kim Jung Gi Us demonstrere sit unikke talent ved at live-tegne Viborgs gader efter at have gået en tur gennem den.

- Det er et scoop uden sidestykke, at vi har fået ham til Viborg, siger festival manager Jane Lyngbye Hvid Jensen:

- Han har en helt utrolig hukommelse og husker detaljer, som vi andre typisk slet ikke bemærkede i første omgang.

Skal vi se en film i kalkgruberne?

Hele festivalen er naturligvis spækket med fantastiske film, hvor animationen er en afgørende faktor.

Der er mange, og de kan ikke listes her, men opleves kan de, og i år på spændende, nye lokationer som Mønsted Kalkgruber og Ølluminati - selvfølgelig i supplement til Fotorama og biblioteket.

I år kan man også opleve Anidox, som er animerede dokumentarfilm. Heriblandt er Sun Hee Engeltofts "Forget me not", som skildrer unge, koreanske mødre, der bortadopterer deres børn.

Udover at vise en perlerække af film er programmet fyldt med konferencer, events, workshops, udstillinger, foredrag, en spilmesse og meget mere.

Se hele programmet for VAF 2019 på festivalens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

'Fælles sang gi’r fælles glæde': Musikterapi er et pusterum fra tankerne

Viborg For abonnenter

Sygeplejefaglig direktør: - Der er ingen tvivl om, at kunst og udsmykning har rigtig stor betydning

Annonce