Annonce
Viborg

På morgentur for en cykelsti

Den smalle og mørke strækning på Bruunshåbvej gør det decideret farligt for børn at cykle frem og tilbage fra skole og fritidsaktiviteter. En cykelsti på strækningen vil have stor betydning for børnenes sikkerhed og trivsel i området, mener borgerne. Foto: Morten Dueholm

Cykelsti. Politikere og folk fra lokalområdet gik her til morgen strækningen mellem Bruunshåb og Rindsholm. En strækning, som ifølge de lokale har akut behov for en cykelsti.

En blandet flok af politikere, naboer, lokale ildsjæle og folk fra Cyklistforbundet i Viborg var her til morgen samlet foran Møllehøjskolen i Bruunshåb, iført refleksveste og med en kop kaffe i hånden til at varme sig på. Skaren af mennesker skulle ud på en frisk spadseretur til Rindsholm og besigtige den rute, som mange i området håber snart bliver krydret med en cykelsti.

Politikere, Cyklistforbundet, lokale ildsjæle og naboer var her til morgen på en frisk morgentur fra Bruunshåb til Rindsholm, for at sætte fokus på en cykelsti på strækningen.

»Jeg går ikke og frygter for sikkerheden for de børn, som cykler til skole, men det er da noget, som bekymrer mig,« sagde Kirsten Musgaard, der er skoleleder på Møllehøjskolen.

Siden 2011 har man arbejdet på at miminmere omkostningerne for en cykelsti på strækningen. Det betyder, at man nu har halveret omkostningerne for Viborg Kommune, men projektet er stadig ikke blevet godkendt.

Bruunshåbvej er vejen, som går lige ude foran skolen. Vejen er mørk og smal og bliver i myldretiden brugt som omfartsvej for dele af den indgående trafik til Viborg.

Annonce

32-årige Louise Bager Due er mor til to børn og bor klos op ad vejen.

»Trafikken er ekstrem her om morgenen. Jeg har virkelig ikke lyst til at sende mine børn afsted i skole på cykel,« siger hun.

Kæmpe opbakning

Behovet for en cykelsti på strækningen mellem Bruunshåb og Rindsholm er ikke noget, som lige pludselig er opstået. Den har efterhånden stået på kommunens liste et par år, og lokale ildsjæle har derudover strikket en plan sammen, som vil nedbringe omkostninger for cykelstien betydeligt.

Man har skaffet opbakning fra skoler, idrætsforeninger og borgerforeninger i området. Lodsejere har stillet jord til rådighed, og hvis arbejdet med cykelstien bliver en realitet, står borgere klar og vil give en hånd med.

Og hvis det står til byrådspolitiker Anna Margrethe Engbæk Schmidt (K), der denne morgen var med på morgenturen, er det et spørgsmål om tid, før det bliver en realitet.

»Det her projekt er et fremragende eksempel på, at borgere i et område tager et ejerskab. Dette projekt skal gennemføres for at vise hele Viborg Kommune og alle landsbyerne, hvad man kan løfte, når man går sammen og løfter i flok,« sagde Anna Margrethe Engbæk Schmidt, der er medlem af klima- og miljøudvalget.

Annonce

Cykelsti til halv pris

Michael Troelsen er formand for Rindsholm Lokalråd og har været frontkæmperen for den cykelsti, som måske er tættere på at blive en realitet nu.

Sammen med andre lokale borgere har han gjort et kæmpe stykke arbejde, siden man for første gang i 2011 anmodede Viborg Kommune om en cykelsti. Han håber, at Viborg Kommune snart vil kunne se fordelen i den måde, de i Rindsholm/Bruunshåb har grebet tingene an på, hvor man har nedbragt de forventede kommunale omkostninger til en cykelsti betragteligt.

»Viborg Kommune kommer til at spare en masse penge, og i sidste ende gør det, at man kan få flere kilometer cykelsti for pengene,« siger Michael Troelsen.

Han peger på, at borgerinddragelsen har gjort, at cykelstien mellem Bruunshåb og Rindsholm vil kunne etableres for cirka en million kroner. Uden borgernes indsats ville den komme til at koste omkring tre millioner kroner.

Formand for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V), var ikke med på turen denne morgen, men har var afsted for et par uger siden. Han siger, at dette projekt bliver taget meget seriøst - specielt på grund af den store borgerinddragelse - men han understreger, at det ikke er den eneste cykelsti i kommunen.

»»Det er da klart et plus, at man fra lodsejernes side vil stille jord til rådighed, så det kan gøres billigere. Men vi behandler projektet på lige fod med alle de andre cykelstiprojekter i kommunen,« siger udvalgsformanden.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Annonce