Annonce
Kultur

På opdagelse i fortidsminderne: 'Den mystiske grav' inviterer familier til gådejagt

I gådejagten "Den mystiske grav" kommer man blandt andet omkring den forladte Borris Kirkegård. Pressefoto
Viborg Museum og Museum Salling er gået sammen om gådejagten "Den mystiske grav", hvor familier med mindre børn kommer omkring fortidsminder i Fjends-landskabet.

Viborgegnen: En arkæolog drømmer hver nat den samme drøm. Den handler om en grav, og der er noget, der hvisker arkæologen i øret: "Find mig".. Men hvorfor vil nogen findes, og hvad har det overhovedet med en arkæolog at gøre?

Fra den 1. juli kan man selv finde ud af det.

Der starter Viborg Museum og Museum Sallings nye fælles aktivitet, gådejagten "Den mystiske grav", hvor familier i egen bil skal køre på opdagelse i landskabet mellem Viborg og Skive. Jagten er tiltænkt familier med børn i alderen fem til 12 år.

Annonce

- "Den mystiske grav" er en hyggelig og lærerig aktivitet, hvor man som familie får tid og ro til at køre på opdagelse i vores fælles fortid. Man kommer for eksempel til at nyde den skønne udsigt fra Fly Høje og opleve den helt særlige stemning i Borris Ødekirke, siger formidlingsinspektør ved Viborg Museum Rikke Johansen Smidt og tilføjer:

- Og de modige kan kravle ind i Iglsø Jættestue.


Man kommer for eksempel til at nyde den skønne udsigt fra Fly Høje og opleve den helt særlige stemning i Borris Ødekirke. Og de modige kan kravle ind i Iglsø Jættestue.

Rikke Johansen Smidt, formidlingsinspektør ved Viborg Museum


Fortidsminder i Fjends

Som oftest drøner man gennem det danske landskab i sin bil uden at ænse, hvad man passerer. Men naturen gemmer på et hav af fortidsminder, som kan være spændende at standse op ved. Det giver "Den mystiske grav" mulighed for, og det medbragte materiale giver gode forklaringer på det, man får at se.

Efter at have fået udleveret materialet ved museet i enten Viborg eller Skive kører man ud til i alt seks poster i Fjends, hvor man skal løse små gåder hvert sted.

Fjends er et område rigt på fortidsminder, og det fælles opland til byerne gjorde det oplagt for Viborg Museum og Museum Salling at lave gådejagten sammen.

Slots- og Kulturstyrelsen har støttet projektet fra sin "genstartspulje til nye formater i det offentlige rum". Og det betyder, at "Den mystiske grav" også er inspireret af, hvordan man kan gennemføre corona-sikre aktiviteter.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Kultur For abonnenter

Lille Anika venter stadig på behandling i Budapest

Sport

Julecup i Bjerringbro må også aflyses i år

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Annonce