Annonce
Kultur

På opdagelse med lommelygte i Sortebrødre Kirke

Lommelygterne skulle i brug, da lyset blev slukket i Sortebrødre Kirke, og de skjulte poster skulle findes til Kulturnatten i Viborg. Foto: Morten Dueholm
Som en del af Kulturnatten i Viborg, kunne børn og barnlige sjæle gå på opdagelse i den mørke Sortebrødre Kirke.
Annonce

Viborg: Sortebrødre Kirke blev mørklagt fredag aften den 11. oktober klokken 18, og små lommelygter i små hænder blev tændt.

Der blev listet og hvisket og skriblet og fniset, mens kirken blev afsøgt for poster. Børnene måtte helt op på tæer for at se over lågerne til kirkebænkene, og helt ned på knæ for at kigge under dem.

- Vi leder efter 10 poster med bogstaver, så vi kan danne et ord, sagde 9-årige Malthe Kirk Abel, der sammen med sin mor gik på opdagelse i den tyste kirke.

Han kendte godt kirken i forvejen, fordi det er der, han går til mini-konfirmand, men syntes stadig, det var lidt svært at finde alle posterne.

Nogle af dem var godt gemt, så præst Eva-Maria Schulz kom med små hints og ledetråde: måske skulle man kigge på toilettet? Der blev én post fundet, en anden i døbefonten, og en tredje under prædikestolen, så man til sidst havde alle 10 bogstaver. Byttede man dem rundt, fik man - ud over lidt "tro, håb eller kærlighed" - ordet Sortebrødre.

Malthe Kirk Abel går til daglig i 3. klasse og til mini-konfirmand i Sortebrødre Kirke. Alligevel var det ikke helt nemt at finde alle de skjulte poster. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce