Annonce
Sport

På vej mod sammensmeltning: Stoholm-Viborg snart klar med trænernavne

Sportschef Carsten Andersen - til højre for Stoholm-træner Allan Kjær - har formentlig snart nyt omkring næste sæsons trænersammensætning i samarbejdet mellem Stoholm Håndbold og Viborg HK. Foto: Morten Pedersen

Processen med at samle to seniorhold i Stoholm Håndbold og Viborg HK er godt i gang, og parterne håber på at lukke de interne forhandlinger i god tid inden deadline 30. april. Allerede i næste uge kan de to holds trænere blive offentliggjort.

Stoholm/Viborg: For to en halv måned siden kom det frem, at Stoholm Håndbold og Viborg HK gik med planer om at slå pjalterne sammen i et håndboldsamarbejde omkring to hold i herre-divisionerne.

Og nu, hvor foråret og deadlinen for den endelige ansøgning til DHF står for døren, er de to klubber kommet tættere en endelig aftale.

- Der er to bestyrelser, som skal være enige, og de her interne ting skal være helt på plads, inden vi sender ansøgningen. Det handler om at få alt talt igennem, og lidt lige som det kan være tilfældet med et ægteskab, så skal vi styr på, hvad hver klub har særeje på, hvis det en dag skulle munde ud i en skilsmisse, fortæller Stoholms sportschef Carsten Andersen.

Der er deadline for ansøgning den 30. april, og det bliver først lige op til denne dato, at papirerne sendes ind, da man her er klogere på Stoholms slutplaceringer i henholdsvis 1. division og Viborg HK i 2. division.

- Men jeg regner med, at alt det praktiske er på plads lang tid inden, konstaterer sportschefen.

At planerne kører på skinner, underbygges af, at Carsten Andersen i næste uge er klar til at præsentere trænerteamet omkring de to hold.

- Lige nu er det Allan (Kjær, red.) og mig selv, der er inde omkring Stoholms førstehold, mens Martin Allentoft og Morten Olsen står for holdet i Viborg. Vi har kigget efter nye trænere, men dem, der allerede er her, er også med i ligningen, siger Carsten Andersen, der samtidig slår fast, at hans arbejde ikke ændres det store, hvis samarbejdet falder sammen på falderebet.

- Det har jeg ingen forventninger om, at det gør, men budgettet er stadig det samme, og derfor er arbejdet også det samme.

Annonce

Udvikling i Viborg

Mens Stoholm Håndbold og Viborg HK har arbejdet på at få to seniorhold i divisionerne op at stå, er der også sket ting og sager med drengehåndbolden på ungdomsniveau i Viborg.

Viborg Forenede Håndboldklubber (Viborg FH) har set dagens lys, og efter et lille tilløb har også Viborg HK meldt sig ind i samarbejdet om et U17-hold i byen.

Det samarbejde glæder man sig over i Stoholm.

- En af de helt store gulerødder ved at arbejde sammen med Viborg HK er jo deres stærke ungdomsarbejde. Byen har mange flere indbyggere, end vi har i Stoholm, og der er gode muligheder for at samle et stærkt U17-hold. Vi er selv gode til U14 og U16, men når spillerne når efterskolealderen, kan vi ikke samle hold mere, siger Carsten Andersen og fortsætter:

- Derfor er det helt oplagt, at vi sender vores talentfulde spillere til Viborg. Spillerne bestemmer naturligvis selv, men vi vil rådgive dem til at tage til Viborg, hvor vi tidligere har samarbejdet mere med Skive. Vi har dog stadig vores samarbejde med Mors/Thy, der er aktuel for vores største talenter, men i forhold til Stoholm-Viborg samarbejdet vil vi se en del mere mod Viborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce