Annonce
Viborg

Pædagogernes fagforbund: Forældre lytter til anbefalinger

Vuggestuer og børnehaver er langt fra fyldt op. Foto: Michael Bager
De fleste børn bliver hjemme fra sfo, og der er også langt færre børn i dagtilbud.

Viborgegnen: Fagforbundet BUPL har ved flere lejligheder ytret sin frygt for medlemmernes ve og vel, fordi de skal møde på arbejde, og når nu regeringen ikke vil lukke institutionerne, har forbundet talt til "forældrenes bedre jeg".

Og der er blevet lyttet - i hvert fald i Viborg Kommune - mener formanden for de midt- og vestjyske BUPL-medlemmer Ivan Holck Jensen.

- Det er der tydeligvis. Mange forældre har fundet alternative løsninger, siger han.

I begyndelsen af denne uge var 706 børn i nødpasning på skolernes sfo'er. Viborg Kommune forventer, at dette tal vil stige - især set i lyset af, at de omfattende restriktioner og anbefalinger om at arbejde hjemme og så videre forlænges.

I dagtilbud var 2644 børn tilmeldt pasningen. I alt er 4299 børn indmeldt i dagpleje, vuggestue eller børnehave i Viborg Kommune.

- Det er glædeligt, at så mange har lyttet til anbefalingerne om at holde børnene hjemme fra sfo'er og skoler. Kommer der flere børn den kommende tid, så forventer og tror vi også, at de nødvendige ressourcer følger med, siger Ivan Holck Jensen.

BUPL var omkring årsskiftet, da nedlukningen tog fart igen, utilfredse med, at daginstitutionerne ikke blev lukket, men forbundet accepterede dog, at åbne institutioner var vigtigt for samfundet, og forbundets formand Elise Rimpler sagde i den forbindelse til DR:

- Mange i kritiske funktioner har brug for, at vi er der for børnene. Samtidig er det vigtigt at sige, at så skal der altså virkelig tænkes over, hvordan man forebygger og inddæmmer smitten i daginstitutionerne. Mange steder står pædagogerne selv med opgaven om at være der for børnene og samtidig sikre, at der bliver gjort rent flere gange om dagen. Der er behov for, at man passer meget bedre på daginstitutionerne ude i kommunerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce