Annonce
Viborg

Pædofile skal miste retten til samvær med børn

Sarah og hendes mor Vibeke fortalte i oktober 2017 om at være blevet misbrugt af sin stedfar - og om at ens biologiske lillesøster og datter stadig kunne være tvunget til at se sin fængslede far. Arkivfoto: Jane Gisselmann

Efter en række artikler i blandt andet folkebladet strammes kursen nu over for pædofildømte.

Viborg: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil nu stramme kursen over for pædofile. I en pressemeddelelse fra ministeriet præsenteres syv initiativer, der skal styrke indsatsen over for pædofildømte.

Udspillet har blandt andet til hensigt at forhindre gentagelser af de historier, Viborg Stifts Folkeblad bragte sidste år.

I artiklerne "Deleordning med en pædofil?", "Alt faldt fra hinanden, da politiet bankede på" og "Da Martin besøgte sin far i fængslet, blev han det næste offer" fortalte lokale om, hvor opslidende det var at skulle dele sit barn med en pædofildømt - og om risikoen ved som barn at blive tvunget til samvær med en sådan.

I udspillet foreslår justitsministeren blandt andet, at flere pædofilidømte fremover får forbud mod at få besøg af børn og tage kontakt til børn, at forbuddet gøres tidsubegrænset, og at myndighederne øger og styrker deres tilsyn for at hindre, at børn bliver nye ofre for overgreb af tidligere pædofilidømte.

Justitsminister Søren Pape Poulsen siger:

- Seksuelle overgreb mod børn er en grusom og modbydelig forbrydelse, som kan påvirke offeret resten af livet. Vi skylder børnene at tage alle midler i brug for at forhindre fremtidige ofre for skrækkelige overgreb. Derfor styrker jeg nu indsatsen mod pædofilidømte markant. Vi ændrer blandt andet betingelserne, så flere pædofile kan gives forbud mod at tage kontakt til børn, ligesom vi sikrer, at politiet fremover skal foretage uanmeldte tilsyn hos tidligere dømte pædofile med forbud. Ét overgreb mod et barn er ét for meget - nu ændrer vi reglerne, så vi kan gribe ind i tide.

Hos foreningen Kvisten, som yder terapi til ofre for seksuelle overgreb, er man glad for, at der nu sker noget. På sin Facebook-side skriver foreningen:

"På vegne af alle seksuelt misbrugte er vi i Kvisten utrolig glade for, at man nu fra højeste sted forsøger at lukke dette gabende store hul i loven. Vi kunne ønske, at politikerne også afsætter penge til behandling af pædofile, så forebyggelsen styrkes".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF jagter ny målmand: - Vi er sårbare på positionen

Viborg FF For abonnenter

Fredbergs første fase: Sådan har han præget Viborg FF

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];