Annonce
Rundt om Viborg

Pæn interesse for at bygge hus i landsbyer

Der har på det seneste været god gang i afsætningen af af byggegrunde på Solvænget, men kommunen har stadig i alt 12 til salg fordelt på to udstykninger. Illustration: Viborg Kommune
På kort tid er fem af 14 udbudte, kommunale byggegrunde i Frederiks blevet solgt. Og kommunen oplever også stor forhåndsinteresse for seks kommende grunde i Mønsted.
Annonce

Frederiks: Mens mange af kommunens landsbyer befolkningsmæssigt går tilbage, ser det anderledes ud med Frederiks, der ifølge kommunens prognoser støt og roligt vil få flere indbyggere de kommende år og inden så længe passerer de 2000.

Den positive udvikling giver sig også udslag i, at der er forholdsvis god interesse for at bygge nye huse i byen. Aktuelt kan Viborg Kommune melde om, at fem af de 14 nye Solvænget-byggegrunde, som kommunen udbød for et par måneder siden, nu er solgt.

Helle Blichfeldt fra Viborg Kommune oplyser, at flere af grundene endda blev budt op i pris under en ny afsluttet budrunde. De er således solgt for lidt mere end den "vejledende pris", som i tilfældet med Solvænget-grundene er mellem 325.000 og 400.000 kroner - afhængig af størrelse og beliggenhed på udstykningen.

Endnu er er der blot et bart stykke jord ved siden af den tidligere udstykning på Solvænget i Frederiks. Men snart kan der være bygget mindst en håndfuld nye huse i området. Foto: Jens Peder Østergaard
Annonce

Ni plus tre

Tilbage er så ni grunde, som kan erhverves for det, der står på prisskiltet. Med mindre flere vil have de samme grunde, og at det derfor bliver nødvendigt med endnu en budrunde. Det forventer Helle Blichfeldt dog ikke.

Foruden de ni grunde er der også yderligere tre, kommunale byggegrunde fra en tidligere udstykning til salg på Solvænget, så der er stadig gode mulighed for at blive nybygger i Frederiks.

Det bliver der også snart i Mønsted, hvor Viborg Kommune inden længe sætter seks byggegrunde til salg på Kalkstensvej - en sidevej til Kalkværksvej.

- Vi har allerede fået en del henvendelser vedrørende de grunde, så det tyder på, at der også der vil være interesse for at købe, siger Helle Blichfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce