Annonce
Viborg

Pæn interesse for eksklusivt luksusbyggeri ved Søndersø

Teglvangen set fra oven - som det efter planen skal tage sig ud.
Der arbejdes stadig på at omdanne det tomme område sydvest for Søndersø til et unikt boligområde med punkthuse og andet nybyggeri.

Viborg: Det har været undervejs i mere end tre år, og de for længst forladte bygninger er jævnet med jorden, ligesom adskillige træer er revet op med rode.

Der er dog endnu ikke skudt så meget som et cykelstativ op på Øster Teglgårdsvej, hvor administrerende direktør Mikael Glerup fra tømrer- og entreprenørfirmaet Raunstrup i 2016 for første gang præsenterede sine planer for Teglvangen, et eksklusivt og særdeles sønært boligbyggeri.

Nu begynder der dog så småt at komme skred i sagerne.

Ejendomsmægler Peter Wulff, Wullf & Partnere, beretter om "pænt stor interesse" for de omkring 35 boliger, der skal bygges på den grund sydvest for Søndersø, der i så mange år har ligget hen som et spøgelsesagtigt område.

Området ligger øde hen. For længst blev staldbygningerne fjernet, og det samme blev den mængde træer, som havde kæmpet for at skjule forfaldet. Foto: Morten Pedersen

Længe undervejs

En naboklage til Miljø- og Naturklagenævnet gav lang ventetid og udfordrede tålmodigheden hos de første mulige købere. Siden har man måttet nærstudere og nøje regne på nogle udfordringer rent byggeteknisk, fortæller Peter Wulff.

- Det har været længe undervejs af forskellige årsager, men status er nu, at der ligger en byggetilladelse, siger han dog.

Det samlede projekt er tre punkthuse på hver tre etager plus en penthouselejlighed som prikken over i'et. Nybygninger af de gamle stalde med boliger i to plan, og ikke mindst hovedhuset, hvor der bliver fire lejligheder.

Derudover ligger et byggefelt ned til vandet, som bliver til én eller to boliger.

- Det bliver eksklusivt, og man skal ikke røre en finger. Der sættes penge af til en gartner og vedligeholdelse, ligesom der kommer forholdsvist stramme regler for, hvordan man må agere, så det bliver ensartet. Naboen kan ikke bare kan male sin terrasse blå, gul eller grøn, fortæller Peter Wulff om området, som gerne skal forene det historiske med det moderne - og det pulserende, bynære liv med det fredelige og naturskønne.

Etaper

Som nævnt er interessen pæn, men som Peter Wulff siger, så "er det ikke alle forundt at købe lejlighed sådan et sted".

- Og derfor er nogen også hoppet af igen. Men interessen ér stor, for det er velbeliggende, og så har det noget over sig, som man måske ikke ellers kan tilbyde ved byen og søen, vurderer Peter Wulff, som hæfter sig ved udsigten ind mod Viborg samt den store, grønne, frie grund, som smyger sig ned mod vandet.

Byggeriet kommer til at foregå i etaper.

-Når der er solgt 15 enheder, så går man i jorden, fortæller Peter Wulff.

Visionen er at skabe et unikt og eksklusivt område ved søbredden.

Rives ned

Ejendomsmægleren forventer, at interessen for at bo i Teglvangen vokser endnu mere, når byggeriet er gået i gang, for det er sværere at sælge noget, der ikke findes.

- Ja, det er klart. Det er altid fint at kunne lave et Åbent Hus og vise det hele frem. Derfor accepterer vi faktisk også i denne fase, at man kan lave reservationer, siger Peter Wulff.

Det gamle hovedhus, der kan dateres tilbage til 1850, og som var kunstneren Lasse Winsløws, er endnu ikke i udbud. Man vil nemlig gerne rive det ned og bygge en kopi i bedre forfatning end det nuværende, men om det lader sig gøre er endnu uvist.

Udsigten kan man næppe klage over.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce