Annonce
Viborg

Pøller og brød: Første spadestik til nyt boligbyggeri blev nydt med lidt til ganen

Føste spadestik på rækkehusbyggeriet ved Skaldehøjvej blev taget torsdag eftermiddag. Foto: Morten Pedersen

Torsdag blev der taget spadestik til et nyt boligbyggeri i Houlkær. 43 er på venteliste til de 20 boliger.

Viborg: - Test, test, test, blev der sagt i mikrofonen, da klokken slog 14.30 ved det nye boligbyggeri ved Skaldehøjvej i Houlkær.

Men det var lidt svært for de godt 50 fremmødte at høre, hvad det var, formanden i Boligselskabet Viborg, Kirsten Østerballe, havde at fortælle fra sin talerstol ved byggegrundende. Stikket skulle dog bare lige sættes ordentligt i, og så kunne hun ellers komme i gang.

- Velkommen til. Godt at se, at så mange har lyst til at møde op til det her festlige arrangement, sagde formanden.

Kort efter kom en kort gennemgang af det lange arbejde, der har ligget bag at få lov til at bygge på den tomme grund imellem Skaldehøjvej og Hedevænget i Houlkær. Den grund, som det gamle Fritidsgården lå på.

Men den nok vigtigste information kom midt inde i talen.

Datoen er 1. februar 2020. Planen for de godt 20 nye rækkehuse er nemlig, at de skal stå færdige i februar næste år. Og i dag skulle det første spadestik tages.

Klientellet til dagens arrangemet var lidt forskelligt. Lidt det samme regner man med, at det bliver for de mennesker, der flytter ind. Lidt fra alle aldre. Foto: Morten Pedersen

Lejemålene

Der står allerede 43 på ventelisten til de 20 nye boliger.

Boligerne bliver bygget som rækkehuse i ét plan, og der vil være en tilhørende have med terrasse. Boligerne vil ikke være helt ens indrettet, og de vil ligge i en størrelse på mellem 85 og 109 kvadratmeter. Området er på en måde opdelt i to, hvor der til begge "områder" vil være et fælleshus, parkeringsmuligheder og en sti.

- Klientellet i boligerne bliver meget forskelligt. De er bygget, så de kan bruges af alle. Ingen kanter eller noget som helst. Om man er i kørestol, bruger rollator eller er et barn, så vil boligerne passe til dig. Så vi regner stærkt med, at vi får et område, hvor både ældre og nye børnefamilier får lyst til at bo, fortæller Grethe Hassing, der er direktør i Boligselskabet Viborg.

Det var da også tydeligt, at interessen for det nye byggeri var fra alle aldersklasser. Selvom det primært var de ældre, som kom for at se det første spadestik, så havde flere yngre mennesker fundet vej til.

Efter at det første spadestik blev taget af direktør Grethe Hassing, var der rig mulighed for at se på tegninger for det nye område. Der var nemlig lavet plantegninger for de forskellige rækkehuse, og der var lavet plantegninger for hele området.

Samtidig havde man bestilt en pølsevogn, så man også kunne nyde lidt til ganen efterfølgende. To pøller og to stykker brød. Og så en cola eller en fadøl fra Hancock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce