Annonce
Viborg

Pølsevogn lever videre: Velkendt ansigt fra nattelivet overtager

Morten Petersen (til venstre) overtager pølsevognen ved Gl. Vagt fra Thomas Velling. Foto: Morten Pedersen
Morten Petersen har budt ind på at overtage Gl. Vagts Grill og Pølsevogn - og åbner når restriktionerne omkring corona-virussen er lempet.

Viborg: I øjeblikket kan man få take away fra Gl. Vagts Grill og Pølsevogn. I hvert fald ind til 31. marts.

For her overlader Thomas Velling pølsevognen til Morten Petersen, der dermed får sit andet serveringssted i byen. Siden 2015 har han kørt sin pølsevogn ind på Trappetorvet i nattetimerne fredag og lørdag, så gæster fra byens værtshuse og barer kunne få stillet deres sult.

I fremtiden vil man også kunne fylde maven i dagtimerne hos Gl. Vagts Grill- og Pølsevogn, ligesom ordningen med åben fredag og lørdag nat også vil køre videre.

Men fra 1. april vil der dog være midlertidigt lukket for al madudlevering hos Gl. Vagts Grill og Pølsevogn, da Morten Petersen hellere vil ”åbne med et brag”, hvilket ikke er muligt i disse corona-tider.

- Vi kunne have kørt videre med take away, som Thomas (den tidligere indehaver, red.) har gjort. Men nu bruger jeg i stedet tiden på at give vognen en gennemgang, så den står endnu skarpere til en åbningsdag en gang i fremtiden, siger Morten Petersen, der glæder sig til at overtage pladsen på Gl. Vagt.

- Det er en veldrevet pølsevogn, jeg overtager. Thomas har på det år, han har haft den, gjort et stort og flot stykke arbejde, som man kan se ved den kundeskare, han har fået oparbejdet, fortæller Morten Petersen.

Annonce

Det samme plus en burger

Den nye indehaver har derfor heller ikke tænkt sig at ændre det store fra de koncepter, som Thomas Velling kørte med.

- Noget af det eneste, jeg kommer til at tilføje, er vores Viborg Burger, som folk kender fra min stand på Trappetorvet. Den står til 40 kroner, så den er overkommelig at købe, og folk i nattelivet har længe haft den som en favorit. Ellers er der i første omgang ikke planer om ekstra ting, siger Morten Petersen.

Han har dog planer om at bruge området omkring pølsevognen bedre.

- Jeg håber på, at torvet omkring pølsevognen kan benyttes bedre, for der er plads til, at man kan lave noget. Hvis man kunne få lidt borde og stole op ude foran, er det et fint sted at sidde.

Fra nat til dag

Personligt glæder Morten Petersen sig til at overtage et sted i den by, hvor han bor, og hvor han også kan arbejde om dagen.

Ud over den rullende pølsevogn i Viborgs natteliv har Morten Petersen også en pølsevogn i Hobro – og tre stande i Aarhus omkring Ceres Bryggeriet og universitetet.

- Det har været fint med Trappetorvet om natten i weekenden, men jeg er nok kommet dertil, hvor jeg gerne vil prioritere min arbejdstid om dagen - og så netop i Viborg, slutter 32-årige Morten Petersen, der flyttede til Viborg som 17-årig i 2005 efter opvæksten i Bjerregrav.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce