Annonce
Sport

Padelklub planlægger åbning af flere baner: - 'Vi vil være med til at understøtte væksten i sporten'

En spiller i aktion på de eksisterende Viborg-baner. Foto: Flemming Sørensen
På trods af at være ramt af de nuværende corona-restriktioner arbejder Padel Club Viborg hårdt i kulissen. Her arbejder man på, at kunne åbne et antal nye baner i midtbyen.
Annonce

Viborg: Et bat, en limefarvet bold på størrelse med et æble og et net som bolden skal slås over ved hjælp af battet.

Det lyder ikke revolutionerende. Med tilføjelsen af blandt andet glasvægge, der bruges aktivt i spillet og gode sociale muligheder både på og omkring banen, har sporten "padel" alligevel formået at tage Danmark med storm.

Hvad er padel?

- Det er en sport, der bedst kan beskrives som 80 procent tennis og 20 procent squash

- Banen er 10 x 20 meter og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet

- Det kan spilles indendørs såvel som udendørs

Dette oplever de også i Padel Club Viborg, hvor man grundet efterårets succes nu arbejder på at åbne op til otte nye baner i midtbyen og flere baner i den eksisterende hal på Livøvej.

- For dem, der kender det, så er der det der element af 'tredje halvlegs-stemning', som man også ser i omklædningsrummene til fodbold og håndbold. Der er jo gode siddeområder, hvor man kan få en øl eller sodavand og få det sociale element med. Vi vil selvfølgelig altid havde sporten i centrum, men det andet er en del af det potentiale som der er i Padel Club, siger Carsten Veje, som er medejer af Padel Club Viborg.

Der er masser af plads til hygge udenfor padel-banerne. Foto: Padel Club Viborg

Padel Club Viborg nåede at have åbent siden august, inden corona-restriktionerne sendte sportsklubben i standby-position.

Annonce

Vil være med til at understøtte væksten i sporten

Behovet for en større mængde baner skyldes hovedsagligt en stor efterspørgsel på tider om aftenen mellem klokken 17 og frem til klokken 21. Det fortæller Carsten Veje. Resten af tiden skal udfyldes ved hjælp af et samarbejde med DGI (og den vej rundt alle tennisforeninger i Viborg) som lige nu er i støbeskeen. Noget af det som der arbejdes på er eksempelvis, at banerne om formiddagen kan bruges til tennistræning.

- De nye baner, ville skulle imødekomme det behov, som vi særligt oplever om aftenen. Og så håber vi på, at kunne være på forkant med væksten i sporten. Vi vil med de nye baner også selv kunne understøtte den vækst, ved at åbne endnu flere borgeres øjne for Padel, siger Carsten Veje.

Fællesfoto ved nettet. Foto: Padel Club Viborg

Han fortæller afslutsningvist, at han glædes over den imødekommenhed, som klubben har mødt fra både de eksisterende foreninger og viborgenserne generelt. Også erhvervslivet fortæller han, har været samarbejdsvillige i form af sponsorater. Alt sammen noget der vækker glæde i padel-klubbem.

Indtil videre er den ramt af restriktioner indtil d. 17. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce