Annonce
Bjerringbro

Paludan får blandet velkomst i Rødkærsbro

Det er huset her på Søndergade 40 i Rødkærsbro, som Rasmus Paludan måske - måske ikke har købt. Arkivfoto: Morten Pedersen
Stadig uvist om hus skal fungere som overnatning for partimedlemmer eller som permanent bolig.

Rødkærsbro: At lederen af partiet Stram Kurs måske - måske ikke - er på vej til Rødkærsbro optager mange mennesker, og mange har brugt weekenden på at kommentere folkebladets artikel fra fredagsavisen om politikerens mulige huskøb i byen.

Det er ikke lykkes folkebladet at få vished for, hvorvidt det er højrefløjspolitikeren og advokaten Rasmus Paludan selv, som skal bo i huset på Søndergade 40, eller om det skal, som nogle kilder har fortalt til avisen, bruges til partiets aktiviteter. Paludan har dog understreget overfor avisen, at Stram Kurs' partikontor forbliver i København.

Uanset om det er partiet eller Paludan selv, der skal bruge huset, vækker det både bekymring og også i nogle tilfælde glæde, at huset på Søndergade kommer på nye hænder.

Indtil for kort tid siden var huset til salg hos mæglerfirmaet BoligOne.dk, men ejendomsmægler Thomas Jørgensen ønsker ikke at oplyse, hvem der har købt huset.

Annonce

Brat opvågning

De to seneste uger har Rødkærsbro været mere eller mindre på den anden ende, da byen blev kåret som årets lokalområde i Viborg Kommune.

Først var Viborg Kommunes landdistriktsudvalg søndag 1. september på turné rundt i byen og de tre andre byer, som var kandidater til prisen, og lørdagen efter blev jubilæumsfesten i byens anlæg Lunden en dobbeltfest, hvor man både fejrede Lundens 100 år, og hvor Rødkærsbro fik overrrakt stenen, som bevis på at byen er årets lokalområde 2019.

Set i dette perspektiv kan man sige, at Rødkærsbro har fået en brat opvågning fra at være et sted med et godt sammenhold, hvor man også tager sig af byens nyeste borgere, nemlig flygtningene fra Syrien og til en nyhed, hvor det fremmedfjendske parti Stram Kurs måske - måske ikke - er på vej til den ellers hyggelige stationsby.

Selv om Rødkærsbro er den by i Viborg Kommune, som har flest flygtninge, så er det lykkedes at integrere dem godt.

- Nu må vi passe ekstra godt på dem, lyder det i en af kommentarerne.

Mandag middag var der 574 kommentarer på folkebladets opslag, og på Rødkærsbro bys Facebook-side, hvor artiklen også kan læses, var der på det tidspunkt 90 kommentarer.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce