Annonce
Viborg

Paneldebat om alkohol og stoffer på Mercantec pegede på løsninger.

Viborg: Studieture på Mercantec er ikke længere én lang druktur, som man kunne opleve det tidligere. Langt de fleste studieture i dag foregår med et mindre forbrug af alkohol. Det var én af de positive konklusioner, da der i går på emnedagen var paneldebat om alkohol og stoffer.

Elever, ssp-personale, lærere, forældre og politikere diskuterede i panelet, og formanden for ældre- og sundhedsudvalget, Mette Nielsen (S), sagde, at udvalget ønsker at sætte ind over for alkohol- og stofmisbruget. Hun er rystet over, at næsten hver anden af de unge har prøvet hash eller andre stoffer.

To elever gav deres bud på løsninger, og de understregede, at det vil tage kort tid at få fat i stoffer, hvis man ønsker dem. Der er altid nogen, som kender nogen. Og panelet var bekymret fordi, der i "unge-kulturen" er nogen, som er begyndt at markedsføre et synspunkt om, at det kan være sundt med for eksempel hash.

Annonce

Forældres rolle

Der var stor enighed om, at forældre spiller en nøglerolle. Først og fremmest over for deres egne børn, og det drejer sig om at have et godt og fortroligt forhold, hvor man kan snakke sammen om alt, uden at forældrene er fordømmende. Men også i forhold til tidligt i folkeskolen at have aftaler med andre forældre.

Et arrangement som i går med Julius Mygind, der talte direkte ind i hjerterne på de unge, blev fremhævet som positivt. App-løsningen fik også ros. Også fordi der er blevet åbnet op for, at unge også skal tage ansvar for hinanden. Det er ok at tage fat i en kammerat, som man mener er på vej ud på et skråplan.

Mercantec har flere tilbud til elever, som mistrives, blandt andet en "bedstefar", som man altid kan snakke med om et problem og få hjælp hos.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce