Annonce
Viborg

Pape om genåbning: Vi skal til at bruge den sunde fornuft

Søren Pape Poulsen mødtes med direktøren for Autobranchen Danmark, Gitte Seeberg, og bilforhandler Henrik Bollerslev hos Lindholm Biler. Foto: Niels-Chr. Jönsson
Den konservative partileder ser lukningen af bilforhandlerne som et eksempel på, at alt for meget puttes ned i den samme kasse. Regeringen har fået corona-tunnelsyn, mener han.

Viborg: - Vi skal da til at bruge den sunde fornuft. Enhver kan jo se, at det her er vanvid.

Ordene kom fra den konservative partileder Søren Pape Poulsen, da han mandag eftermiddag var på besøg hos Lindholm Biler, der - på linje med alle andre bilforhandlere og mange andre forretningsdrivende - i øjeblikket ikke må tage imod kunder i butikken.

Det var Lindholm Biler og Autobranchen Danmark, der havde inviteret Søren Pape Poulsen forbi til en snak om branchens vilkår og dens mulighed - og behov - for en snarlig genåbning af  salgsafdelingerne på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.


Vi bliver nødt til at komme væk fra det her med, at alt skal være ens.

Søren Pape Poulsen, konservativ formand


Som det fremgår af åbningscitatet, er Søren Pape Poulsen på linje med bilforhandlerne, der sagtens mener at kunne åbne forsvarligt, og han mener i det hele taget, at det nu er på tide at se mere nuanceret på, hvordan man håndterer de restriktioner, der nok næppe ophæves sådan lige med det samme.

Nu må fornuften ind i snakken om restriktioner og genåbninger, mener Søren Pape Poulsen.
Annonce

Corona-tunnelsyn

- Vi bliver nødt til at komme væk fra det her med, at alt skal være ens. En forretning som den her er et godt eksempel på, at man sagtens kunne have kunder indenfor sikkerhedsmæssigt forsvarligt, og den slags eksempler er der mange af, lød det fra Søren Pape Poulsen.

Han skal tirsdag til det, han selv kalder et orienteringsmøde med regeringen, hvor han vil blive oplyst om, hvilke åbninger der er i støbeskeen.

- Der er desværre ikke tale om forhandlinger, men hvis der var det, ville vi netop bringe fornuften ind i genåbningsplanen. Der skal altså være mening i restriktionerne, og det er der for mange eksempler på, at der ikke er. Der er opstået en form for corona-tunnelsyn hos regeringen, sagde Søren Pape Poulsen.

Gitte Seeberg og Henrik Bollerslev fik sig en snak, inden Søren Pape Poulsen ankom.
Annonce

Ingen mening

For bilhandler Henrik Bollerslev har det da også været svært at se fornuften i, at han i efterhånden lang tid ikke har måttet modtage privatkunder i forretningen, mens folk har kunnet handle i supermarkeder.

- De kunne have sat et maksimum på én kunde per 100 eller 150 kvadratmeter, men at vi slet ikke må have kunder i et så stort lokale, det giver jo ingen mening, sagde Henrik Bollerslev, der ifølge ham selv mister penge på sådan cirka hver tredje handel, han gennemfører for tiden.

Og handler kan han gennemføre, da han godt må køre hjem til kunden og fremvise biler, ligesom Lindholm Biler faktisk har gennemført online-fremvisninger i snart et års tid.

- Men det er da ingen hemmelighed, at vores salg er gået ned, og at der i øjeblikket kæmpes mere på priser, end tilfældet var før nedlukningen, siger Henrik Bollerslev.

At salget er gået ned, bekræftede direktør Gitte Seeberg fra Autobranchen Danmark.

- Nu har Henrik jo en veldrevet og fornuftig forretning her, men der er mange i branchen, der er rigtig hårdt ramt. Nogle forhandlere taler om, at de ligger på indeks 10 i forhold til et normalt år, og så er man altså presset. 80 procent af vores medlemmer melder, at de er alvorligt påvirkede af det her, og cirka 60 procent regner med, at de bliver nødt til at afskedige folk inden sommerferien, sagde Gitte Seeberg.

Det er op ad bakke at være bilforhandler for tiden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce