Annonce
Viborg

Paradepladsen bliver til Oberst J.C. Lunds Plads

Oberst Jens Christian Lund, der her ses med hele to prinser, hædres nu med, at Paradepladsen omdøbes til Oberst J.C. Lunds Plads. Arkivfoto.


Et enigt teknisk udvalg har vedtaget, at oberst Jens Christian Lund skal have Paradepladsen opkaldt efter sig. Det glæder de konservative initiativtagere.

Annonce

Viborg: Egentlig havde den konservative byrådsgruppe foreslået, at en del af Kasernevej (officielt Rødevej) skulle opkaldes efter den navnkundige og afdøde oberst J.C. Lund, men nu får den gamle socialdemokrat i stedet en hel plads opkaldt efter sig.

Et samlet teknisk udvalg har nemlig vedtaget, at Paradepladsen skal omdøbes til Oberst J.C. Lunds Plads.

Den beslutning er det konservative medlem af udvalget, Nikolai Norup, rigtig glad for.

- Det er dejligt, at alle vil være med til det. Det er det helt rigtige, og det passer til en mand af oberstens format, siger Nikolai Norup.

Ifølge ham havde de konservative selv oprindeligt leget med tanken, men de var "bange" for, at det måske ville være for meget for nogle, men sådan viste det sig altså ikke at være.

- Og det er bare så fint. Kasernen og oberst Lund hører jo sammen, og jeg synes absolut, det er på sin plads med den hæder her i år, hvor han ville være fyldt 75 år.

At det er de konservative, der på den måde har taget initiativet til at hædre et tidligere socialdemokratisk byråds- og folketingsmedlem, ser Nikolai Norup for øvrigt ikke noget forkert i.


Kasernen og oberst Lund hører jo sammen, og jeg synes absolut, det er på sin plads med den hæder her i år, hvor han ville være fyldt 75 år.

Nikolai Norup, konservativt byrådsmedlem


- Han stod jo også for en masse af de kerneværdier, som vi også står for, så det ser jeg slet ikke noget forkert i, siger Nikolai Norup.

Annonce

Mere format

Også formanden for teknisk udvalg, venstremanden Johannes Vesterby, er godt tilfreds med, at man er blevet enige om at hædre Jens Christian Lund på denne måde.

- Vi var alle enige om, at det fortjener han, og så er der da lidt mere format over at opkalde en plads efter ham end et lille stykke vej. Det er en fin beslutning, som der heldigvis er fuld opbakning til, siger Johannes Vesterby.

Oberst J.C. Lund, der blandt andet var regimentschef ved Prinsens Livregiment i Viborg, døde i oktober 2018.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår navneændringen af pladsen bliver officiel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce