Annonce
Læserbrev

Parkeringshus. Viborg - betonen og bilernes by!

Annonce

Læserbrev: Teknik og Miljø i Viborg Kommune har netop udsendt et forslag til genetablering af parkeringshuset på Fischers lads. Målet er hurtigt at kunne genetablere og udvide pladserne på Fischers Plads.

Jeg vil på det kraftigste opfordre byrådet til at genoverveje projektet. Viborg er i forvejen præget af flere parkeringshuse på Preislers Plads, Toldboden og Føtex. Og Fischers Plads har siden nedrivningen båret præg af lys og luft, hvilket ikke var tilfældet tidligere. Faktisk er nedrivningen af det gamle parkeringshus som en gave til byen.

Nu var der en oplagt mulighed for at skabe en åben og grøn parkeringsplads i det naturlige terræn, der samtidig kunne agere som et grønt åndehul i en midtby, der i den grad er præget af fortætning.

Det er egentlig heller ikke særligt visionært eller i trend med tiden for den sags skyld, at der skabes endnu flere muligheder for, at borgerne kan køre med deres bil ind til centrum. Andre byer, som eksempelvis Odense, søger i de her år at lette byerne for trafik. I Odense har man ligefrem nedlagt byens hovedfærdselsåre, ved at Thomas B. Triges Gade er lukket og jævnet med jorden.

Dette ud fra devisen, at borgerne må benytte cykler eller offentlige transportmidler, hvis de vil ind til centrum. Et meget drastisk skridt, som måske ikke fuldt ud kan overføres til Viborg. Men spørgsmålet er, om der virkelig er behov for at reetablere parkeringshuset, og om ikke borgerne i Viborg og byen som helhed ville have bedre af, at flere borgere cyklede ind til centrum og lod bilen bliver hjemme i garagen?

Nogen ville nok sige, at så ville borgerne i bil holde sig væk fra bymidten og i stedet købe ind i Center Vest. For luftforureningen i midtbyen vil det være at foretrække. Men helt ærligt, de viborgensere, som foretrække den nemme løsning – hvor de kan parkere bilen direkte udenfor butikken, de gør det allerede. Så kære byråd, er det ikke tid til en visionær løsning på Fishers Plads?

Andreas Götke Christiansen mener, at man skulle åbne op i stedet for at bringe mere beton til Fischers Plads Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Sport For abonnenter

Lyt med - En stor profil siger farvel efter fem år på Kirkebækvej

Annonce