Annonce
Viborg

Partier må til lommerne: Skal betale for plakatoprydning

Dansk Folkeparti har ikke været Guds bedste børn til at rydde valgplakater op. Det var til gengæld Kristendemokraterne ... Arkivfoto: Morten Dueholm
Valgfesten blev nogle steder en fuser, men om det er gravøl, glemsomhed eller bare vind og vejr, der skal have skylden, må stå som et åbent spørgsmål. Faktum er, at kommunens folk måtte samle knap 100 plakater sammen.
Annonce

Viborg: 88 valgplakater måtte Viborg Kommunes gæve park- og vejfolk samle ind efter sommerens EU- og folketingsvalg.

Den slags gøres ikke gratis. Viborg Kommune har fastsat en pris per plakat på 185 kroner eksklusive moms for indsamling, bortskaffelse og administration.

Det giver en samlet regning på 16.280,00 kroner, som er viderefaktureret til de pågældende partier, oplyser Per Christensen, chef for Trafik og Veje ved Viborg Kommune.

Listen over synderne viser, at der er ret store forskelle partierne imellem. Selvfølgelig også, fordi der er store forskelle på, hvor mange plakater de forskellige har hængt op på gader og stræder.

Nye Borgerlige: 370 kroner.

Venstre: 2775 kroner.

Socialdemokratiet: 2590 kroner.

SF: 555 kroner.

Kristendemokraterne: 185 kroner.

Dansk Folkeparti: 3330 kroner.

Konservative: 2405 kroner.

Radikale Venstre: 555 kroner.

Alternativet: 925 kroner.

Liberal Alliance: 2590 kroner.

Viborg Stifts Folkeblad har spurgt, om pengene er blevet betalt. Til det lyder svaret, at "forfaldsdatoen var for de fleste af kravene her i november måned, mens enkelte først har forfaldsdato i december måned. Ikke alle partier har betalt endnu".

Reglerne for valgplakater er sådan, at de må ophænges i perioden fra klokken 12.00 den fjerde lørdag inden valgdagen indtil otte dage efter valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

S slækker på udlændingepolitikken

Annonce