Annonce
Viborg

Pas på de glatte veje: Flere oplevede problemer i morgentrafikken

Flere borgere melder om glatte veje mandag morgen. Arkivfoto: Henning Bagger/BAG/Ritzau Scanpix

Viborg: Mandag morgen har folkebladet modtaget flere henvendelser fra borgere, der har oplevet spejlglatte veje, efter de er hoppet på cyklen eller ind i bilen på vej til arbejde i vintervejret. Hos Park og Veje i Viborg Kommune har man øje på problemet.

- Vi har været ude og strø salt siden klokken ti søndag aften, da vi fik varsling om risiko for is på vejene. Derudover holder vi selvfølgelig øje med vejene og vejret som sædvanligt, fortæller Per Trinderup, som er vintervagt ved kommunen.

Vintervagten kan desuden fortælle, at der er forskel på, hvornår de enkelte veje bliver saltet. De er nemlig inddelt i tre forskellige klasser, hvoraf klasse et og to er blevet saltet siden søndag aften.

De resterende såkaldte klasse tre veje har derimod først haft besøg af saltsprederen efter klokken syv mandag morgen. De kræver nemlig ifølge reglementet kun saltning inden for den normale arbejdtid. Et samlet overblik over klasseindelingen af de viborgensiske veje kan findes på kommunens hjemmeside under "Trafik og Veje."

Kommunen har dog ikke noget at gøre med statsveje som Aalborgvej, Aarhusvej og Randersvej. Her er det Vejdirektoratet, der har ansvaret for sikkerheden i vintervejret.

Politiet har mandag morgen ikke fået meldinger om uheld i forbindelse med glatføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce