Annoncørbetalt indhold

Pedel: Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi

58-årige Poul Lauritzen elsker at vedligeholde udstillingerne hos Energimuseet, hvor han er pedel. Ørstedsloftet blev renoveret i efteråret, og de nye udstillinger kræver en gang imellem en kærlig hånd, så de bliver ved med at virke. Heldigvis har elektrikeren Poul Lauritzen helt styr på det med elektricitet, så han kan sørge for at udskifte og reparere de ting, der går i stykker. SE FLERE FOTOS I BILLEDGALLERIET. Foto: Mads Dissing

58-årige Poul Lauritzen får gået mange kilometer om dagen, når han er på arbejde som pedel hos Energimuseet i Bjerringbro. Selv mener han, at han er den, der har prøvet de mange udstillinger allerflest gange - han kan nemlig slet ikke lade være med lige at trykke på dem, når han går forbi.

Annonce

58-årige Poul Lauritzen har altid elsket at nørkle med at skille ting ad og samle det igen - og han er rigtig god til det. Derfor er det også lidt af et drømmejob, han har haft de sidste otte år, hvor han har arbejdet som pedel hos Energimuseet i Bjerringbro.

- Fra barndommen af har jeg altid haft lyst til at nørkle med tingene. Der er ikke den ting, jeg ikke laver herude på Energimuseet. Der er aldrig en dag, der er ens. Det er meget spændende. Jeg gør rent, vedligeholder udstillinger og laver havearbejde. Jeg er egentlig bare en allround handyman, der sørger for, at udstillingerne kører, og her ser pænt og nydeligt ud, siger Poul Lauritzen, der er født og opvokset i Thisted, men kom til Bjerringbro for 16 år siden, hvor han mødte sin kone Anni, der har to børn fra et tidligere forhold.

Poul Lauritzen er uddannet elektriker fra Hanstholm i 1986, og han bruger sin faglighed i stor udstrækning, når han på Energimusset sørger for, at de mange udstillinger fungerer.

- Jeg elsker at nørde med udstillingerne og få alt til at virke. Jeg trykker altid på knapperne, når jeg går forbi, for at tjekke, at det virker - det er også sjovt at gøre, så jeg kan slet ikke lade være, siger han og tilføjer:

- Jeg tror, jeg er den, der har besøgt udstillingerne mest. Om sommeren er jeg altid forbi alle udstillingerne minimum to gange om dagen, og om vinteren, når her er lukket, går vi og renoverer og laver nye udstillinger.

Fingrene nede i alting

Energimuseets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter, så Poul Lauritzen får mange kilometer i benene hver dag.

- Det er nogle store arealer, jeg skal vedligeholde. Jeg går nok 10 kilometer om dagen, og slider et par sko op om året. Jeg er sådan en type, der har fingrene nede i alting og gerne vil hjælpe til, siger han.

Poul Lauritzen går på efterløn om fem år, og håber, at han kan blive som pedel på Energimuseet indtil da.

- Det er en rigtig god arbejdsplads med et godt arbejdsklima og gode kolleger. Og så er her jo en vildt flot natur, og en spændende historie, man arbejder side om side med. Gudenåscentralen herude ved dæmningen, det er det eneste sted i Danmark, vi har et vandkraftværk af den størrelse, siger han.

Når Poul Lauritzen går på efterløn, kan han heldigvis fortætte med at nørkle med at skille ting ad og samle det igen, selvom det nok ikke bliver helt det samme som på Energimuseet.

- Jeg har både et hus og et sommerhus, der skal passes, og så skal vi også ud at rejse, siger han.

Denne artikel er sponsoreret af Energimuseet, der gerne vil sætte fokus på grøn energi og klima.

15.000 kvadratmeter oplevelser med energi for hele familien

Uanset om du er en pilfinger, nysgerrig, nørdet eller nostalgisk. Og uanset om du er lille, stor, forældre eller bedsteforældre, så byder Energimuseet på et væld af oplevelser med energi i centrum.På Energimusset i Bjerringbro kan man blandt andet opleve Danmarks største vandkraftværk og et vaskeægte lynshow. Tag på rejse i energihistorien fra den sorte energi med kul og frem til i dag, hvor vi står overfor nogle store udfordringer på energiområdet og taler om den grønne omstilling.

Der er nok at gå på opdagelse i - og masser af stof til eftertanke.

Museets udstillingsareal er på hele 15.000 kvadratmeter, så der er nok at gå i gang med. Vores dygtige guider laver lynshow i Bohr-tårnet hver dag, og du kan også selv gå på opdagelse ved at aktivere en skattejagt ved hjælp af din smartphone. Her kommer du rundt i alle de otte udstillingshuse på museets smukke området omkring Tangeværket, Tange sø og Gudenåen.

?Elektrisk Kys? på det ny-renoverede Ørstedsloft er en af de udstillinger, Poul Lauritzen med jævne mellemrum skal forbi for at vedligeholde. Han sørger for, at gummibåndende og kobberet bliver skiftet, når det er slidt, så det bliver ved med at ?slå gnister?, når parret kysser hinanden. Foto: Mads Dissing
Poul Lauritzen elsker at nørkle med udstillingerne hos Energimuseet, så alting virker, som det skal - og så er det jo godt, han er uddannet elektriker. Foto: Mads Dissing
Det er godt med et værksted, når man som Poul Lauritzen elsker at skille ting ad og samle det igen. Foto: Mads Dissing
Poul Lauritzen blev uddannet elektriker hos Hanstholm i 1986, og han bruger sin faglighed i stor udstrækning, når han på Energimusset sørger for, at de mange udstillinger fungerer. Foto: Mads Dissing
Poul Lauritzen sætter stor pris på sin arbejdsplads, hvor han har Gudenåscentralen som nabo. Gudenåscentralen giver lov til, at Energimuseets gæster kan komme ind og se, hvordan maskinenerne virker, og Poul Lauritzen sørger for, at der er rent og pænt. Man kan desuden se en lille kopi af mekanikken i Energimussets vandudstilling. Foto: Mads Dissing
Energimuseet har et udstillingsareal på hele 15.000 kvadratmeter, så Poul Lauritzen får mange kilometer i benene hver dag, når han skal sørge for, at alt virker, som det skal. Her kan man se en model af Gudenåscentralen og dæmningen. Foto: Mads Dissing
Som pedel skal Poul Lauritzen sørge for, at der ser pænt og nydeligt ud på Energimuseet. Foto: Mads Dissing
Pedelen er ofte at finde med en kost i hånden. Foto: Mads Dissing
Poul Lauritzen får gået mange kilometer om dagen, når han skal holde styr på Energimuseets 15.000 kvadratmeter udstillingsareal. Han er også at finde på cykel, når han skal rundt på det store område eller på traktor, når der skal slås græs eller ryddes sne. Foto: Mads Dissing
Poul Lauritzen blev ansat som pedel hos Energimuseet for otte år siden - med sin elektrikerbaggrund kan han vedligeholde og reparere museets udstillinger. Foto: Mads Dissing

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.