Annonce
Rundt om Viborg

Penge til kunstgræsbane er nu på vej

Det er her på en banerne bag Stoholm Fritids- og Kulturcenter, at Stoholms nye kunstgræsbane skal være klar til brug til efteråret. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen
Den nye kunstgræsbane i Stoholm er nu officielt undervejs, da kultur- og fritidsudvalget har bevilget de afsatte penge til projektet.

Stoholm: Den længe ønskede kunstgræsbane i Stoholm er nu officielt undervejs.

Kultur- og fritidsudvalget i Viborg Kommune har på udvalgets seneste møde indstillet til byrådet, at de penge, der er afsat i anlægsbudgettet til den nye kunstgræsbane, nu frigives, så man kan komme i gang med at etablere banen på en eksisterende græsbane bag Stoholm Fritids- og Kulturcenter,

Bruttoanlægsudgiften er på i alt næsten 4,6 millioner kroner, men det inklusive en egenfinansering fra Stoholm IF på godt 1,4 millioner. Dels skal foreningen selv betale en fjerdedel af kunstgræsbanen - det vil sige lige godt en million, og så betaler man selv et helt nyt lysanlæg bestående af otte projektører i seks master til i alt knap 400.000 kroner. Når der er betalt fondsmoms af foreningsbidrag ender den kommende nettoudgift på 3,4 millioner kroner.

Annonce

Miljørigtigt underlag

De otte eksisterende kunstgræsbaner i Viborg Kommune er lavet med et såkaldt gummigranulat som underlag, men usikkerhed omkring de miljømæssige konsekvenser af det materiale betød i august 2019, at anlæggelsen af kunstgræsbanen i Stoholm blev sat på pause, mens man vurderede hvilke andre materialer, der kunne komme i spil.

I efteråret har projektgruppen bestående af bestyrelsesmedlemmer fra Stoholm IF Fodbold, forvaltningen og en teknisk rådgiver besøgt to nyanlagte kunstgræsbaner i Silkeborg Kommune og en i Struer Kommune, der har kork eller sand som det såkaldte infill - det vil sige underlag - i stedet for gummigranulat. Valget er for Stoholms vedkommende faldet på sand, og det er i overensstemmelse med byrådets ønske om, at vælge en mere miljøvenlig infill til kommende kunstgræsbaner, fremgår det af dagsordenen til mødet.

Ifølge tidsplanen skal opgaven med at etablere banen i udbud i maj, og i august går man så i gang med at etablere den ny bane, så den kan tages i brug til oktober eller november i år.

Annonce

Undervejs i 10 år

Stoholm IF Fodbold har arbejdet på at få etableret kunstgræsbanen i op mod 10 år, og derfor er der også glæde over, at man er kommer så vidt.

- Det er noget, vi har arbejdet for i godt 10 år, så det er vi virkeligt glade for. Det kaster da lidt lys over denne her corona-tristesse, sagde formanden for Stoholm IF Fodbold, Anders Jakobsen, for en måneds tid siden, hvor man kunne melde ud, at banen formentlig ville blive klar i det sene efterår.

Der er i øvrigt flere klubber i kommunen, der har kunstgræsbane på ønskesedlen. Også Rødkærsbro, Trojka i Hammershøj og Skals har søgt om at få etableret en kunstgræsbane, når Viborg Idrætsråd har lavet de såkaldte fodboldanalyser, der med mellemrum ser på behovet for nye baner og standen på de eksisterende anlæg.

Stoholms naboklubber i Sparkær, Mønsted, Vridsted og Kjeldbjerg har undervejs meldt ud, at man herfra bakker op om en kunstgræsbane ved Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og det betyder, at cirka 1000 aktive fodboldspillere har stået bag ønsket.


Det er noget, vi har arbejdet for i godt 10 år , så det er vi virkeligt glade for. Det kaster da lidt lys over denne her corona-tristesse.

Anders Jakobsen, formand for Stoholm IF Fodbold.


 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce