Annonce
Rundt om Viborg

Pengene er klar: Støtte til alternative byfester

I Vejrumbro holdt man lørdag den 1. august aktivitetsdag som et alternativ til byens aflyste open air-festival. Privatfoto
Viborg Byråds landdistriktsudvalg har afsat 300.000 kroner i støtte til alternative byfest-arrangementer, men foreløbig er der kun brugt 107.000 kroner fra puljen.
Annonce

Viborgegnen: Hvis man i landsbyerne og de mindre byer i Viborg Kommune går rundt med gode ideer til at lave arrangementer, som kan træde i stedet for de mange aflyste byfester, så er der penge at hente hos Viborg Kommune.

Byrådets landdistriktsudvalg afsatte først på sommeren en pulje på 300.000 kroner, som skulle bruges som støtte til alternative arrangementer i stedet for byfesterne. Det kunne for eksempel være, hvis en landsby vil hyre et band eller en anden form for underholdning til et arrangement.

Ind til nu har der ikke været så meget rift om pengene som forventet. I alt er der fra puljen uddelt 107.000 kroner til 10 lokalområder. Pengene er gået til Løgstrup, Sparkær, Ulbjerg, Hjarbæk, Skals, Roum, Vammen, Almind, Vejrumbro og Kjeldberg.

- Vi havde troet, at det var gået lidt hurtigere, for pengene fordeles efter først til mølle-princippet, men jeg kan forestille mig, at der er mange, der ikke kender til muligheden, selv om vi har informeret om det, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Annonce

Indtægtskilde mangler i år

Arrangementerne, der kan få støtte, er aktiviteter, der kan minde om byfester, men som overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forhold til corona-smitten. Arrangementerne skal holdes inden nytår, og en borgerforening, forsamlingshus eller lignende kan få op til 15.000 kroner til at engagere underholdning eller lignende. Arrangørerne skal som minimum selv finansiere 25 procent af udgiften.


Vi havde troet, at det var gået lidt hurtigere, for pengene fordeles efter først til mølle-princippet, men jeg kan forestille mig, at der er mange, der ikke kender til muligheden, selv om vi har informeret om det

Mette Nielsen (S), formand for byrådets landdistriktsudvalg


- Formålet er at give mulighed for at holde noget i stedet for byfesterne, som mange har savnet. Byfesterne er også en indtægtskilde for foreningslivet, og den mangler i år, så puljen kan være med til at skabe ny energi i de lokale fællesskaber og hjælpe dem, der er trængt på økonomien, siger Mette Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce