Annonce
Rundt om Viborg

Pengeposen åbnes: Forsamlingshus får millionbeløb til renovering

For nogle år siden blev den store sal i Karup Kultur- og Forsamlingshus renoveret, og med en snarlig kommunal bevilling i hus, kan turen formentlig snart komme til køkken, toiletter - samt en ny foyer ud mod Bredgade. Arkivfoto: Morten Dueholm
Karup Forsamlingshus er så godt som sikret 1,4 millioner kommunale kroner til renovering og ombygning.

Karup: Der er nu endelig udsigt til, at Karup Kultur- og Forsamlingshus kan blive renoveret og fornyet for et millionbeløb.

Viborg Byråds landdistriktsudvalg har for nylig besluttet at indstille til det samlede byråd, at det selvejende forsamlingshus i Karup får bevilget de 1,4 millioner kroner, som sidste efterår blev reserveret - men ikke frigivet - til formålet.

Baggrunden for, at landdistriktsudvalget nu mener, at det er på tide at åbne kassen, er, at forsamlingshuset kulturelt og socialt indtager en central rolle i det kommunale sammenhængsprojekt, som er under udvikling og skal gennemføres inden for de næste to-tre år.

Annonce

Projektet, som forsamlingshuset nu regner med at kunne gennemføre, indeholder en renovering af blandt andet køkkenet og toiletter samt et nyt indgangsparti. Projektet er samlet beregnet til at koste 2.375.000 kroner, og der skal således en lille million kroner til ud over den forventede, kommunale bevilling.

Pengene næsten i hus

De resterende penge er dog næsten i hus. Forsamlingshuset har ved en række arrangementer gennem flere år selv skaffet 650.000 kroner. Dertil kommer 200.000 kroner fra LAG Skive-Viborg, 50.000 kroner fra en anden kommunal pulje samt 75.000 kroner fra Lokale- og Anlægsfonden, som dog ikke har givet et endeligt tilsagn endnu.


Forsamlingshuset er hele områdets samlingssted, når der er fest og socialt samvær på programmet

Fra landdistriktsudvalgets dagsorden


For flere år siden udviklede og præsenterede bestyrelsen for Karup Kultur- og Forsamlingshus et endnu større og betydeligt dyrere projekt for en fornyelse og udvidelse af fælleshuset i Bredgade. Projektet, som blandt andet også omfattede en større tilbygning, blev aldrig gennemført, fordi det ikke lykkedes at samle de omkring syv millioner kroner, der skulle til.

Karup Forsamlingshus, her repræsenteret ved formand Pia Hornemann Dohn, lancerede for nogle år siden et stort renoverings- og byggeprojekt, som dog siden er reduceret betydeligt. Arkivfoto: Morten Dueholm

I stedet blev ambitionerne for fornyelse og renovering altså nedskaleret til et projekt, der koster omkring en tredjedel. Til gengæld er udsigten til, at det lader sig gennemføre god. En kommunal byggetilladelse er allerede i hus, og konfirmerer Viborg Byrådet på sit marts-møde indstillingen fra landdistriktsudvalget, er forsamlingshusfolkene klar til at hyre håndværkere til at udføre arbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce