Annonce
Udland

Pentagon kan ikke finde bevis for russisk dusør på USA's soldater

Pool/Reuters
Forsvarsminister og forsvarschef melder om intet, der underbygger historie om dusør på amerikanske soldater.

De amerikanske efterretningstjenester har ikke været i stand til at underbygge beretninger om en russisk dusør til Taliban-krigere i Afghanistan for amerikanske soldaters liv.

Det har den amerikanske forsvarsminister, Mark Esper, og forsvarschef, Mark Milley, torsdag fortalt et udvalg i Kongressen.

Esper og Milley skulle give en redegørelse for udvalget for de væbnede styrker i Repræsentanternes Hus.

Her blev de spurgt til en historie i The New York Times. Et ukendt antal anonyme embedsmænd har oplyst til den amerikanske avis, at en del af en russisk efterretningstjeneste har udlovet en dusør til den militante bevægelse Taliban for drab på vestlige soldater.

- Det er et unik stykke information, som ikke er blevet underbygget, sagde Mark Milley.

Det underbyggede, hvad Mark Esper fortalte udvalget på samme møde.

Her sagde han, at ingen af de efterretningstjenester, der hører under forsvarsministeriet, har været i stand til at underbygge historien i New York Times.

Kilder har tidligere oplyst, at informationerne er indsamlet af efterretningstjeneste CIA, der ikke refererer til forsvarsministeriet.

New York Times har siden skrevet, at beretninger om de udlovede dusører har været nævnt for præsident Trump, hvilket senere har været et særskilt stridspunkt.

Trump har tidligere sagt, at de amerikanske efterretningstjenester ikke fandt, at der var nok indicier eller beviser til, at det var noget, som præsidenten skulle tage stilling til.

Ifølge forsvarschef Mark Miller undersøger USA stadig sagen. Og hvis det skulle blive bekræftet, at Rusland har betalt dusører til Taliban, så vil være en "stor sag", sagde Miller i Kongressen.

John Nicholson, en pensioneret general fra den amerikanske hær som tidligere har ledet de amerikanske styrker i Afghanistan, oplyser, at Rusland før har forsynet Taliban med våben og andet udstyr samt mindre pengebeløb.

Men Rusland har altid undgået at yde støtte, der kunne få afgørende betydning for kampene mellem Taliban og amerikanske styrker, siger han.

Som eksempel nævner den tidligere general, at Rusland på et tidspunkt afviste en anmodning fra Taliban om at forsyne bevægelsen med missiler, der kunne udgøre en trussel mod kamphelikoptere.

/ritzau/Reuters

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge gengiver Eriksens første ord efter genoplivning: - For fanden, jeg er kun 29 år gammel  

Sport For abonnenter

Kommentar: Danmark skal holde følelserne i skak - men vinde for Christian Eriksen

Annonce