Annonce
Viborg

Petanque-klub jubler over ny bane på Borgvold: Flere medlemmer og mere opmærksomhed

Siden maj har petanque-banen på Menveds Plads skabt stor glæde for den lokale klub, der har fået mere opmærksomhed på sporten og flere medlemmer. Foto: Anne Myrup Frost
Viborg Kommune har fået anlagt en petanque-bane på Menveds Plads på Borgvold, og det trækker nu flere medlemmer og mere opmærksomhed til den lokale petanque-klub, selvom "Danmarks smukkeste turnering" i år måtte aflyses.
Annonce

Viborg: Der er masser af liv på Borgvold denne solskinsrige sommerdag. På stierne går folk smilende rundt med deres venner og familier, på søerne er der gang i både kajakker og kanoer, og iskiosken nyder godt af turisterne.

På den nye Menveds Plads er der også kommet mere liv, efter der i maj blev anlagt en stor, ny petanque-bane. Her holder den lokale petanque-klub til, men alle og enhver kan komme og spille, når det passer dem. Man kan endda leje petanque-kugler i Borgvold-kiosken, hvis ikke man selv ejer et sæt.

Da banen blev anlagt, kunne Starpetanque Danmark næsten ikke få armene ned. Og sådan har den lokale formand, Peter Ellekær Hansen, det faktisk stadigvæk.

- Vi er rigtig glade for, at kommunen valgte at lave denne her bane. At spille sådan et sted som her på Borgvold er jo helt fantastisk, siger han.

Annonce

Danmarks Smukkeste Turnering

Den nye petanque-bane blev anlagt i maj, hvor den lokale klub hvert år afholder en stor turnering med deltagere fra både Danmark og udlandet. Både det danske og det franske landshold har indenfor de sidste par år deltaget i konkurrencen.

- Det bliver kaldt Danmarks smukkeste turnering. Og det er jo ikke uden grund. Det er så fantastisk at gå rundt her ved søerne og nyde området, mens man spiller. I år skulle vi så vise denne her flotte nye bane frem, men coronaen fik os desværre til at aflyse, fortæller Peter Ellekær Hansen, der selv har spillet petanque siden 1997.

Da petanque-klubben som mange andre lokale foreninger er blevet en del af kommunens store sommerferie-aktivitets-tilbud, fitdeal.dk, så er banen ikke blevet fjernet endnu.

Formand for Starpetanque Danmark i Bjerringbro/Viborg Peter Ellekær Hansen er meget begejstret for den nye bane på Menveds Plads på Borgvold. Foto: Anne Myrup Frost

- Jeg er så glad for, at vi også er med i det her samarbejde, for så bliver banen liggende lidt endnu. Vi får jo heller ikke et bedre udstillingsvindue til petanque-sporten, end det her, siger formanden og fortsætter:

- Når vi spiller hernede, så kommer der rigtig mange og kigger og spørger ind til det. Det er bare med at fange dem, når de kommer forbi, for vi vil jo rigtig gerne have udbredt sporten endnu mere.

Klubben har allerede fået to nye medlemmer på grund af den nye bane, og en håndfuld interesserede har været forbi for at afprøve sporten gennem fitdeal.dk, hvor alle i øvrigt kan melde sig til og gratis få afprøvet, om kugle-spillet er noget for dem.

Annonce

Perfekt placering

Der er mange forskellige fritidstilbud at kæmpe mod om nye medlemmer, og det kan være svært for en mindre sport som petanque at hamle op imod. Derfor er det så godt, at kommunen nu har sørget for banen på Borgvold, fortæller formanden.


Når vi spiller hernede, så kommer der rigtig mange og kigger og spørger ind til det. Det er bare med at fange dem, når de kommer forbi, for vi vil jo rigtig gerne have udbredt sporten endnu mere.


- Det er jo perfekt, at vi kan spille hernede, hvor der er mange, der går forbi, så folk bliver nysgerrig på, hvad det er for noget. Jo mere, det bliver brugt, jo bedre er det.

Peter Ellekær Hansen håber meget på, at man igen næste år kommer til at nyde den fine sandbane på pladsen.

- Jeg håber da, at kommunen kan se, hvor stor en succes, det har været, så det er noget, der vender tilbage hvert år. Både til vores turnering og til sommerferien efterfølgende. Det er der mange der kan få glæde af, siger formanden, der personligt går meget op i at udbrede sporten.

- Det betyder meget for mig. Det er især det sociale, jeg godt kan godt lide. Gennem petanque kan mennesker komme ud og møde hinanden, og man kan mærke, at de bliver glade og får en oplevelse ud af at være med.

Starpetanque Danmark i Viborg har eksisteret siden 2015 og har i dag 35 medlemmer i alle aldersgrupper. Når klubben ikke træner på Borgvold foregår det i Enggården i Bjerringbro.

"Danmarks Smukkeste Turnering" bliver den årlige begivenhed på Borgvold kaldt i petanque-verden. Denne sommerdag er det ikke svært at se hvorfor. Foto: Anne Myrup Frost
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce