Annonce
Bjerringbro

Petanque vil gerne bygge hal til indendørs spil

I sommer arbejdede blandt andet formanden for StarPetanque Bjerringbro/Viborg Peter Ellkær (tv) på at sætte køkken og kontor i stand på Enggården. Arkivfoto. Hanne Bliksted
Formanden for StarPetanque Danmark Bjerringbro/Viborg Peter Ellekær glæder sig over muligheden for at bygge hal

Bjerringbro: Det vil være fantastisk med en opvarmet hal. Det vil så være den første opvarmede petanquehal i Jylland.

Sådan siger formanden for StarPetanque Danmark Bjerringbro/Viborg, Peter Ellekær efter, at Viborg Kommunes kultur-og fritidsudvalg på sit møde forleden sendte klubbens ansøgning om at bygge en hal videre, så den indgår i puljen af ansøgninger til mindre anlægsinvesteringer.

Klubben må dog regne med selv at skulle betale en væsentlig andel af byggeriet, lyder det fra udvalgets formand.

Annonce

- Det lyder som et spændende projekt og en meget aktiv klub. Men som ved andre halbyggerier siger vi, at klubben selv skal komme med halvdelen af pengene til byggeriet. Det er et helt klar princip ved halbyggerier, siger formanden for kultur-og fritidsudvalget Mads Panny (S).

Rundbuehal

Den lokale petanqueklub har længe ønsket sig et sted, hvor man i de kolde efterårs- og vintermåneder kan spille i en opvarmet hal. Klubben har både baner og klublokaler ved foreningshuset Enggården, og det er her klubben har søgt Viborg Kommune om tilladelse og penge til en ny hal, en såkaldt rundbuehal.

I følge Viborg Kommunes afdeling Plan kan en ny hal bygges inden for den eksisterende lokalplan, og et ny byggeri kan i følge Bygge-afdelingen være inden for grundens bebyggelsesprocent.

Starpetanque Danmark har indhentet priser på to modeller af rundbuehaller, en lille på 16 gange 24 meter til knap en million kroner og en stor på 16 gange 42 meter til godt 1,5 million kroner. I følge Viborg Kommunes beregninger vil byggeriet inklusive geotekniske  undersøgelser og byggesagsomkostninger koste 1,2 kroner for den lille hal og to millioner koner for den store.

Klubben har længe arbejdet på, at medlemmer skal spille indendørs petanque.

- I første omgang undersøgte vi muligheden for at isolere laden ved Enggården, så vi kunne spille der, men det projekt ville koste omkring 1,4 millioner kroner. Derfor begynde vi at undersøge mulighederne for at bygge en ny hal, siger Peter Ellekær.

Annonce

Fondspenge

StarPetanque Danmark Bjerringbro/Viborg har i øjeblikket 37 medlemmer, og Peter Ellekær understreger, at en ny hal vil kunne bruges af mange andre foreninger.

- Det skal ikke være en hal kun til petanque. Der skal være plads til for eksempel bueskytter, folkedans, bagagerumsmarked og i fastelavnstiden, vil det være et fint sted til tøndeslagning, fortæller han med sin vanlige begejstring.


Det skal ikke være en hal kun til petanque. Der skal være plads til for eksempel bueskytter, folkedans, bagagerumsmarked og i fastelavnstiden, vil det være et fint sted til tøndeslagning.

Peter Ellekær, fmd. StarPetanque Danmark Bjerringbro/Viborg


- Klubben har dog slet ikke selv pengene til byggeriet men vi vil nu undersøge muligheden for at søge fondspenge, her kan den lokale Foreningen Bjerringbro Elværk være en mulighed, tilføjer Peter Ellekær.

En indendørs hal er ikke en ny idé hos den lokale petanqueklub.

- Faktisk har jeg en tilladelse til byggeri, som i 2006 blev givet af den daværende Bjerringbro Kommune.  Betingelserne var, at vi selv skulle finansiere byggeriet, og at vi skulle kobles på Bjerringbro Fjernvarmeværk, fortæller Peter Ellekær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce