Annonce
Viborg

Pigespejderne inviterer til veninde-dag: Vil give flere muligheden for frisk luft og fællesskab

De grønne pigespejdere holder åbent hus for at få flere piger med i fællesskabet og ud i den friske luft. Foto: Didde-Sofie Dalsgaard
Frisk luft og fællesskab er på programmet, når De grønne pigespejdere i Houlkær inviterer alle piger i 0. til 3. klasse med til en plaskvåd eftermiddag, hvor der skal undersøges og leges med vand.
Annonce

Viborg: Frys din egen is, lav en vand-vulkan og fisk efter havets dyr fra en rutsjebane.

Det er nogle af de ting, De grønne pigespejdere i Houlkær inviterer til, når de onsdag eftermiddag holder åbent hus for piger i 0.-3. klasse.

Pigerne skal nemlig have flere oplevelser i naturen, hvis det står til den uniformklædte forening.

- Det kan noget helt særligt, når vi er i naturen. Vi har uforudsigeligheden i vejret, som får os til at tænke i alternative løsninger. På samme tid bidrager det til vores kreativitet og nysgerrighed, fordi der ikke er faste rammer eller en bestemt måde, vi skal være på, fortæller Anne Verner Hansen, der er spejderleder hos De grønne pigespejdere i Houlkær.

Til åbent hus-arrangementet vil deltagerne blive mødt af både erfarne spejderledere og unge pigespejdere, der har forberedt et løb til de fire verdenshjørner, hvor pigerne skal undersøge, eksperimentere og lege med vand.

Deltagerne får også mulighed for at træne deres mod, når de skal smage på madvarer med bind for øjnene.

- Det er selvfølgelig en sjov aktivitet, men vi gør det også, fordi vi vil vise pigerne, at hvis man vover pelsen en smule, kan det give fantastiske oplevelser, siger Didde-Sofie Dalsgaard, der også er spejderleder i Houlkær.

Som pigespejder finder man ifølge spejderlederne hurtigt ud af, at man rent faktisk kan være ude i al slags vejr, så længe man er ordentligt klædt på. Derudover vil gruppen gerne vise, at man får venskaber for livet, færdigheder i friluftsliv og i det hele taget får lov til at prøve kræfter med en masse sjove og anderledes aktiviteter.

Der skal leges, undersøges og eksperimenteres med vand, når De grønne pigespejdere holder veninde-dag den 9. september. Foto: Didde-Sofie Dalsgaard

- Vi håber, at vi med dagen kan vise nye piger, hvad det egentlig går ud på at være pigespejder. Og som spejdere er vi altså mere til action end flotte ord, derfor vil vi hundrede gange hellere vise, hvad vi laver end holde et foredrag om det, siger Didde-Sofie Dalsgaard med et glimt i øjet.

Pigespejderne holder åbent hus onsdag den 9. september ved Houlkær Kirke fra klokken 16.30-18.15, og det er for piger i 0. til 3. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce