Annonce
Viborg

Nej til rigsretssag: Pihl'en støtter Støjberg

Venstres Kristian Pihl Lorentzen vil ikke have Inger Støjberg i Rigsretten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
Kristian Pihl Lorentzen, medlem af Folketinget for Venstre, vil ikke sende Inger Støjberg i Rigsretten. "Det er en hård dag for Venstre," siger han.
Annonce

Viborgegnen: Et massivt flertal i Venstres folketingsgruppe vil stemme for, at partiets afsatte næstformand Inger Støjberg skal i Rigsretten for sin rolle i sagen om adskillelser af unge par på danske asylcentre, men den lokale venstremand Kristian Pihl Lorentzen vil ikke lægge sin stemme til.

Partiet har besluttet, at folketingsgruppens medlemmer skal stilles frit, når der skal stemmes om sagen i Folketinget.

- Det er en meget alvorlig sag at sende en tidligere minister i Rigsretten. Man kan sige, at det er en slags atomvåben. Sagen er vurderet af mange dygtige jurister, hvoraf flere har givet udtryk for, at Inger Støjberg ikke med sikkerhed kan domfældes i en rigsret, så ud fra en samlet vurdering har jeg og altså otte andre i gruppen besluttet at stemme imod flertallet, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han bider mærke i, at Inger Støjberg ikke har givet en ulovlig ordre til at skille asylparrene ad, men han er helt på det rene med, at Inger Støjberg ikke har handlet, som en minister skal og bør.

- Inger Støjberg har helt sikkert begået fejl. Hun har ikke orienteret Folketinget korrekt, og det er alvorligt, når man er minister, så naturligvis skal hun straffes. Det kan man blive på mange måder i politik. Man kan få en næse eksempelvis, men jeg synes ikke, at der er belæg for en rigsret, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han peger videre på, at sagen også har, hvad han kalder "en menneskelig" dimension.

- Man skal huske på, at Inger Støjberg som udlændige- og integrationsminister i 2016 var udsat for et voldsomt pres fra store dele af Folketinget. Herunder også fra nogle af de røde partier. Hun blev presset til at løse problemerne med barnebrudene, og det gjorde hun. Så synes jeg ikke, at det er helt i orden at sende hende i Rigsretten, når hun løste et problem, som mange pressede hende til, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han er tilfreds med, at partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, har givet folketingsgruppen lov til at stå frit.

- Det viser, at formanden har respekt for, at nogen kan mene noget andet, end han gør, og omvendt har jeg stor respekt for, at formanden mener, som han gør. Det er ikke udtryk for splittelse i Venstre, siger Pihl Lorentzen og føjer til:

- Det er klart, at det er en hård dag for Venstre. Der er mange følelser i spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce