Annonce
Viborg

Lokal folketingspolitiker: Venstre går til forhandlinger med krav om en hærvejsmotorvej

Det er dybt bekymrende, at regeringen ikke vil anlægge en hærvejsmotorvej, mener Kristian Pihl Lorentzen.
Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen er dybt bekymret over, at regeringen ikke har en hærvejsmotorvej med i stort trafikudspil. Partiet vil ved de kommende forhandlinger kræve, at motorvejen mellem Haderslev over Viborg til Hobro anlægges.

Viborg: Borgere i og med tilknytning til Viborg bør være dybt bekymrede over regeringens store trafikudspil, for realiseres de mange projekter, vil det reelt betyde, at Viborg aldrig får en motorvej.

Det siger Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen fra Ans.

- Vi vil derfor ved de kommende forhandlinger kræve, at Hærvejsmotoren mellem Haderslev og Viborg anlægges, og at den skal stå færdig i 2035, siger han og føjer til:

- Det er meget skuffende og en alvorlig mangel ved trafikplanen, at regeringen ikke har taget Hærvejsmotoren med. Hele Jylland har brug for den fremtidssikring, der ligger i en motorvej ned igennem landsdelen, og et Jylland i en bedre balance kræver også, at der er et alternativ til en udvidet E45.

En hærvejsmotorvej er grundlæggende Viborgs eneste mulighed for at blive koblet på det store motorvejsnet, vurderer Kristian Pihl Lorentzen.

Han hæfter sig ved, at regeringen i fremlæggelsen af planen lovede, at en "mulig" opgradering af Rute 13 skulle "undersøges".

- Det ligger der jo reelt set intet i det. Det er fugle på taget. Hvad mener ministeren? Det kan være hvad som helst. Det ligner et hold kæft-bolsje. Vi aner intet om tidshorisonten, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Han har dog også positive kommentarer til den socialdemokratiske regerings trafikoplæg.

- Det er glædeligt, at det nu ligger fast, at Rute 26 mellem Søbyvad og Aarhus opgraderes. Det er der brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce