Annonce
Bjerringbro

Pionérånd og teknologiske landvindinger på museum

Flemming Pedersen, der er leder af Grundfos’ historiske afdeling, viste rundt på museet i forbindelse med indvielsen. Foto: Morten Pedersen
Det nye Grundfos-museum fortæller 75-års industrihistorie og er et skatkammer af originale maskiner.
Annonce

Bjerringbro: Fredag den 4. september åbnede Grundfos-museet The Factory i ombyggede fabrikslokaler på Birkevænget hos Grundfos med en officiel indvielse og særligt indbudte gæster.

Museet byder på et væld af maskiner og værktøjer fra Grundfos’ 75-årige historie. Ting, der ikke blot illustrerer virksomhedens udvikling, men også generelt fortæller om industri, teknologi og samfund.

Det er mere end 150 historiske genstande formidlet i 14 tematiske afsnit fordelt på 1600 kvadratmeter og to plan.

- Grundfos’ succesrige historie hænger i høj grad sammen med, at virksomheden ikke bare har udviklet gode pumper, men også har valgt selv at fremstille stort set alle pumpedele selv og at gøre det på sin helt egen måde, fortalte Flemming Petersen, der er leder af Grundfos’ historiske afdeling.

"Karrusellen" er udstillingens kronjuvel. Den enorme maskine fra 1972 var en landvinding for effektiviteten i pumpefremstillingen, og museets gæster kan med et enkelt tryk vække den til live igen.

Annonce

Jubilaren trykkede på knappen

Det blev 50 års jubilar, Anders Jebjerg, der fik æren af at sætte maskinen i gang  ved indvielsen af museet fredag formiddag.

Andre banebrydende genstande inkluderer nogle af verdens første elektriske styringer, tonstunge støbeværktøjer, aktive robotter og verdens mindste Grundfos-logo, der er blevet til ved hjælp af nanoteknologi.

"Karrusellen" er udstillingens kronjuvel. Den enorme maskine fra 1972 var en landvinding for effektiviteten i pumpefremstillingen. Foto: Morten Pedersen

- Historien har altid haft og en stor betydning for Grundfos. Vores selvforståelse og måde at drive forretning på er stærkt forbundet med vores værdier og selvforståelse som pionerer, der tør, kan og vil gøre nye ting. Alt det er flot illustreret med det nye museum, siger Poul Due Jensen, Group Executive Vice President, CSO, Grundfos. Han tilføjede:


Grundfos’ succesrige historie hænger i høj grad sammen med, at virksomheden ikke bare har udviklet gode pumper, men også har valgt selv at fremstille stort set alle pumpedele selv og at gøre det på sin helt egen måde

Flemming Pedersen, leder af Grundfos' historiske afdeling


- Jeg håber, at museet kan give glæde og inspiration for vores medarbejdere og kunder men i særdeleshed også offentligheden. Grundfos har haft stor betydning for Bjerringbro, så det er vigtigt, at vi kan give udstillingen til byen og forhåbentlig tiltrække gæster fra resten af Danmark og udlandet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Fra storebror til lillebror: Benny Engelbrechts biografi er en "kærlig, broderlig hilsen"

Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce