Annonce
Viborg

Pizzeriabrand i Overlund var påsat: Undersøgelse påviser flere arnesteder

Efter en gerningsstedsundersøgelse tyder alt nu på, at branden i Stjerne Pizza i sidste uge var påsat. Arkivfoto: Peder Toft
Natten til mandag i sidste uge udbrændte Stjerne Pizza i Overlund, og en gerningsstedsundersøgelse har nu vist, at branden med al sandsynlighed ikke opstod af sig selv.

Viborg: Den brand, der natten til mandag i sidste uge hærgede Stjerne Pizza i Overlund, var med meget stor sandsynlighed påsat.

Sådan lyder det nu fra efterforskningsleder Christian Toftemark Jørgensen fra Midt- og Vestjyllands Politi, efter en gerningsstedsundersøgelse torsdag.

- Den har vist, at branden med overvejende sandsynlighed er påsat. Vi antager, at den er påsat, og det er det, vi nu arbejder ud fra, siger han.

- Undersøgelsen har påvist flere arnesteder, og det er typisk for en påsat brand. Det er meget sjældent, at en brand opstår flere steder på én gang af naturlige årsager.

Under gerningsstedsundersøgelsen torsdag blev der taget en del prøver, som inden for de kommende dage og uger vil give politiet svar på, blandt andet om der har været brandbare væsker involveret i ildspåsætningen.

Op ad bakke

Branden blev anmeldt omkring klokken tre om natten, og da brandvæsenet kom til pizzeriaet, var det stort set allerede udbrændt.

Politiet vil stadig gerne i kontakt med vidner, som var i området omkring Overlund Bydelscenter mellem klokken to og tre natten til mandag 19. august, og Christian Toftemark Jørgensen fortæller også, at det kan være svært at få sager som denne opklaret, hvis ikke vidner kan hjælpe politiet.

- Brandsager er svære i kraft af, at de fleste beviser er brændt op. Derfor er der ingen tvivl om, at det er en lille smule op ad bakke, men nu håber vi på, at nogle af de tekniske undersøgelser kan hjælpe os en lille smule på vej, siger han.

Dagen efter branden fortalte efterforskningslederen, at politiets hunde havde fundet en handske tæt på pizzeriaet. Det er stadig ikke til at sige, om den har en forbindelse til branden.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Viborg

Forstander på idrætshøjskole: I værste fald må vi lukke svømmehallen

Annonce