Annonce
Viborg

PKA venter på landsretten i Genan-sag

Investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann oplevede i maj 2014 den værste dag i sin 30 år lange erhvervskarriere. Det skete, da det kom for en dag, at der stort set ingen værdier var i Genan.
Pensionsselskabet PKA vurderer at have tabt cirka en milliard kroner ved Viborg-virksomheden Genans kollaps i sommeren 2014. En erstatningssag mod den bedrageridømte tidligere ejer Bent A. Nielsen indgår stadig i PKA's overvejelser, men selskabet afventer den endelige afgørelse i landsretten.
Annonce

Viborg: I Retten i Viborg sagde investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann Pedersen i februar, at en dag i maj 2014 var den værste, han havde oplevet i sin 30 år lange erhvervskarriere.

Denne dag for fem et halvt år siden gik det op for ham, at den virksomhed, han på vegne af sine pensionskunder havde investeret enorme summer i, faktisk intet var værd.

Genans værdier var oppustede og gælden enorm. Dertil kom, at virksomhedens hovedaktionær og enerådende direktør, Bent A. Nielsen, også havde svindlet for cirka 500 millioner kroner. Det fik han i hvert fald dom for ved Retten i Viborg den 4. april 2019. Dommen lød på seks års ubetinget fængsel.

Bent A. Nielsen er dog i skrivende stund en mand på fri fod, for øjeblikket efter, at retsformand Bybjerg Nielsen havde læst dommen op, ankede skaberen af Genan dommen til Vestre Landsret. Den sag begynder i slutningen af januar, og retsmøderne strækker sig frem til midten af april. Hvornår dommen falder er uvist.

Annonce

Er der penge?

Pensionsselskabet PKA meddelte, før sagen begyndte i byretten i Viborg, at selskabet seriøst overvejede at rejse en erstatningssag mod Bent A. Nielsen.

Da bagmandspolitiet i februar 2018 rejste tiltale mod Bent A. Nielsen og dennes revisor, Bjarne Nielsen, sagde Michael Nellemann til JP Finans:

- ... det (en mulig erstatningssag, red.) er da noget, vi skal drøfte.

Disse drøftelser er dog, her næsten to år efter, ikke slut.

- Nu skete der jo efter dommene i byretten det, at de med det samme blev anket til landsretten, og derfor vil vi, når denne dom er afsagt, igen vurdere, om der er potentiale i at rejse en erstatningssag. siger pressechef i PKA Nicholas Rindahl.

Med "potentiale" mener han, om der for det første er udsigt til, at denne erstatningssag kan vindes, og for det andet, om der overhovedet er penge at hente hos Bent A. Nielsen og muligvis også hos Bjarne Nielsen.

- Det er ligeledes klart, at afgørelsen i Vestre Landsret også skal indgå i vores overvejelser. Vi er jo til for vore kunders skyld, og vores opgave er at sikre deres penge så godt som muligt, siger Nicholas Rindahl.

Han oplyser endvidere, at PKA stadig er interesseret i at sælge Genan.

- Hvis vi ved at sælge kan give vores pensionskunder et godt afkast, så vil vi gerne det. Vi vil omvendt også gerne, at virksomheden fremtidssikres. I øjeblikket går det rigtig godt for Genan, og det er klart, at det har andre fundet ud af, men nu og her ligger der ikke et salg lige om hjørnet, siger Nicholas Rindahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce