Annonce
Læserbrev

Placering af svømmehal: Viborg Stifts Folkeblad bør bringe et dementi

Jens Johansen, formand for Houlkær Hallen.

Læserbrev: På forsiden, under overskriften ”Svømmehal ved højskole bliver billigere i drift”, kunne jeg lørdag læse, at driften af den kommende foreningssvømmehal vil være 425.000 kr. billigere ved gymnastikhøjskolen i forhold til Houlkærhallen. I bedste fald kan det udlægges som journalistisk sjusk, at man præsenterer læserne for en så ukritisk og enøjet fremstilling af, hvad der i bedste fald er et ”meget usikkert bud” på en fremtidig drift af svømmehallen.

Selv tallene får man ikke korrekt gengivet, da der med kommunens egen tal kun er en forskel på 305.000 kr. og ikke 425.000 kr., som det fejlagtigt fremstilles i artiklen, hvilket også fik udvalgsformand Mads Panny til tasterne. Men selv de 305.000 kr. skal tages med et alvorligt ”gran salt”, da tallene er både baseret på forsigtige skøn og i øvrigt frembragt på en måde, så driften på gymnastikhøjskolen fejlagtigt kommer til at se billigere ud.

I den refererede ”analyse” opstilles et BUD på driftsudgifterne for den kommende foreningssvømmehal henholdsvis hos Houlkærhallen og GIV. Da der som udgangspunkt er tale om det samme projekt med to forskellige geografiske placeringer, så er tallene ikke overraskende nærmest identiske.

Dog har man for ”Lønudgifter, rengøring og tekniske anlæg” valgt at budgettere med 600.000 kr. for Houlkærhallen, mens man lader et skøn fra GIV selv på 375.000 kr. være deres bud på udgiften for samme drift.

Houlkærhallen har ikke fået samme mulighed for at give et ”skøn”, hvilket i sig selv er problematisk, specielt når det efterfølgende præsenteres i Viborg Stifts Folkeblad som ”fakta”.

Jeg kan hverken bekræfte eller benægte korrektheden af GIV's bud på udgiften, men jeg undrer mig over, at den samme opgave skulle kunne løses 225.000 kr. billigere hos GIV end i Houlkær. Houlkærhallen er også en driftsorganisation, som allerede har eksisterende teknisk service og rengøring. Og i modsætning til GIV, så er vores organisationen ydermere styrket i et tæt samarbejde med Houlkærskolen og Viborg Gymnasium & HF netop omkring teknisk service og rengøring.

Set i det lys, så er vores samlede kapacitet og ekspertise på disse områder mange gange større end GIV's, så hvis der er et økonomiske rationale indenfor teknisk service og rengøring placeringerne imellem, så er jeg overbevist om, at denne over tid vil være at finde i Houlkær.

Ydermere er der for projektet i Houlkær, men ikke for GIV, sat yderligere 200.000 kr. af i budgettet til driften af øvebassin. Hvorfor kun for Houlkær? Svømmeklubben vil jo skulle bruge GIV's eksisterende øvebassin, som jo er argumentet for en placering ved GIV, uanfægtet at anlægget allerede er i brug.

Dermed vil der selvfølgelig også i fremtiden være en udgift forbundet hertil. Driften af et øvebassin er der jo, uanset om det er nyt eller gammelt (det nye er dog nok billigere), og skal det med i driftsbudgettet for Houlkær, så skal det selvfølgelig også med i budgettet for GIV, hvis det giver mening at sammenligne udgifterne.

I artiklen sås der desuden tvivl om, hvorvidt Houlkærhallen er i stand til at finde de fem millioner kr., som et nyt øvebassin vurderes at koste. Svaret er, at bassinet finansieres ved kontant indskud på 40% samt et lån på de resterende 60%. Hvis vi ser på de seneste fem års regnskaber for Houlkærhallen, så har vi præsteret et samlet overskud på rundt regnet 1.500.000 kr., og det vel og mærke i en periode, hvor vi også har brugt mere end 500.000 kr. på ekstraordinære investeringen bl.a. med renovering af halgulvet samt etablering af E-Sports faciliteter. Så vi har bestemt en realistisk finansieringsplan! Har GIV det, når de skal til at renovere deres faciliteter, så de bliver tidssvarende?

De selvejende idrætshaller er rygraden i driften af idrætsfaciliteterne i Viborg Kommune. At drive idrætsfaciliteter for foreningerne er det, som vi er sat i verden for. Det står eksplicit i vores formålsparagraf. GIV er sat i verden for at drive idrætshøjskole. I Houlkærhallen vil driften af foreningssvømmehallen være en kerneopgave. Hos GIV har jeg personligt svært ved at se, at driften af en foreningssvømmehal bliver andet end en genvej til kommunale skattekroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce