Annonce
Viborg

Fuld fart på udstykning: Arnbjerg får nyt børnehus til 25 millioner kroner

Det kommende børnehus i Arnbjerg bliver på 1500 kvadratmeter.
Et nyt børnehus på Søakset i Arnbjerg skal i løbet af de kommende to år opføres af Viborg Kommune. Huset skal lette trykket på børnepasningen.
Annonce

Viborg: For godt 25 millioner kroner forventer Viborg Kommune, at der i Arnbjerg kan bygges en ny daginstitution, der kan klare pasningen af kvarterets allerede nu mange børn.

Kvarteret henlå for bare få år siden som marker og overdrev, men udstykningen af byggegrunde er gået hurtig, og det samme er interessen for at slå sig ned i området. Der bygges og regeres på livet løs, og de fine nye villaer fyldes med børn, der i øjeblikket skal en tur ind i fars og mors bil for at blive fragtet i børnehave eller dagpleje, for indtil videre er der ikke pasning i kvarteret.

Det kommer der til marts 2021, forventer Viborg Kommune, der netop har modtaget et projektforslag fra Norconsult-KAAI A/S.

Viborg Kommune har ialt afsat 25.760.000 kroner til børnehuset, der forventes at få 1500 kvadratmeter under tag på adressen Søakset 2. Huset får plads til 140 børn i børnehavealderen og 40 børn i vuggestuealderen. Der bliver også plads til cirka 30 ansatte.

- Udviklingen i Arnbjerg er jo gået hurtigere, end vi regnede med, så derfor er pasningen i området noget under pres, men det letter altså til marts 2021, hvor vi forventer, at det nye børnehus kan indvies, siger Finn Terkelsen, dagtilbudschef i Viborg Kommune.

Huset bliver et af kommunens største børnehuse. Dimensionering har taget udgangspunkt i den såkaldte demografiske udvikling.

Andre nye byområder skal også have institutioner de kommende år. I Taphede planægges et børnehus i stort set samme størrelse som den i Arnbjerg, dog med den tilføjelse, at de kan udbygges til næsten det dobbelt, hvis hele Taphede udvikler sig, som der er afsat plads til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce