Annonce
112

Plakat-hærværksmand skal ikke for retten alligevel: Det er for latterligt

Det var disse to plakater med folketingskandidaten Mette Nielsen, som Dennis Godballe pillede ned fra en Liseborg-lygtepæl i begyndelsen af valgkampen. Arkivfoto.
Der bliver alligevel ingen retssag mod den mand, der pillede to valgplakater ned fra en lygtepæl ved sin bolig på Liseborgvej i Viborg. Anklagemyndigheden vurderer, at han nu gerne vil betale bøden - han selv undrer sig over forløbet.
Annonce

Viborg: Sagen mod den mand, som i begyndelsen af folketingsvalgskampen i maj pillede to socialdemokratiske valgplakater ned fra en lygtepæl, er blevet aflyst.

For godt en måned siden lød det ellers fra Anklagemyndigheden, at manden, Dennis Godballe, skulle for retten fredag 1. november tiltalt for hærværk. Nu oplyser senioranklager Søren Kløvborg fra Midt- og Vestjyllands Politi, at sagen forhåbentlig kan klares med en bøde i stedet for det planlagte retsmøde.

- Vi har fået den forståelse, at han er indstillet på at betale en bøde. Under de omstændigheder vil vi ikke bruge rettens eller andres tid på det. Så vi trækker sagen tilbage, og så vil vi fremsende et bødeforlæg. Hvis det bliver betalt, så er sagen i princippet ude af vagten, siger han.

- Hvis det derimod ikke bliver betalt, må vi jo sende sagen i retten igen med henblik på at få den bøde.

Jeg står ved det, jeg har gjort, og hvis jeg får en bøde på 1000 kroner eller derunder, så betaler jeg den. Hvis bøden er større end 1000 kroner, så vil jeg tage den i retten, og jeg tror godt, at jeg kan blive frikendt

Dennis Godballe

Annonce

Ikke politisk motiveret

Da folkebladet i slutningen af september var i kontakt med Anklagemyndigheden, var det myndighedens opfattelse, at Dennis Godballe ikke ville betale en bøde. Søren Kløvborg kan ikke med sikkerhed oplyse, hvad der har gjort, at man nu alligevel vurderer, at han gerne vil betale.

Senioranklageren kan heller ikke oplyse bødens størrelse.

Lige siden Dennis Godballe i midten af maj blev sigtet for hærværk mod de to plakater, som var med socialdemokraten Mette Nielsens billede, har han både i folkebladet og over for politiet erkendt, at han pillede dem ned.

Han har hele tiden forklaret, at han mente, at plakaterne hang på en lygtepæl, der stod på hans grund på Liseborgvej, og at han derfor var i sin gode ret til at tage dem ned. Ifølge ham selv var nedpilningen ikke politisk motiveret - han påstår, at han ville have gjort det samme, hvis plakaterne var fra et hvilket som helst andet parti.

Annonce

Undrer sig over forløb

I uge 42 blev Dennis Godballe ringet op af en betjent, som fortalte ham, at retssagen mod ham var blevet aflyst, og at han ville få en bøde. Det hilste han velkommen, og han fortalte, at han er indstillet på at betale bøden - hvis den altså ikke er større end en tusindkroneseddel.

- Jeg står ved det, jeg har gjort, og hvis jeg får en bøde på 1000 kroner eller derunder, så betaler jeg den. Hvis bøden er større end 1000 kroner, så vil jeg tage den i retten, og jeg tror godt, at jeg kan blive frikendt, siger Dennis Godballe.

Han undrer sig over sagens forløb, som han mener er spild af skatteborgernes penge.

- Det er fuldstændig vanvittigt med al den tid og de ressourcer, der er blevet brugt på det her. Det er håbløst, og jeg kan ikke lade være med at grine af det. Det er for latterligt, siger Dennis Godballe.

Da folkebladet talte med ham mandag eftermiddag, havde han endnu ikke modtaget noget bødeforlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce