Annonce
Viborg

Plan for kloakomlægninger i Almind sendt i høring

Separering af kloakkerne, så regnvand og spildevand kommer for sig, betyder, at mindre vand skal renses på renseanlæggene - billedet er fra anlægget i Bruunshåb. Arkivfoto: Preben Madsen
Et tillæg til Spildevandsplanen baner vej for separering af kloakkerne i Almind - det er nu sendt i høring i otte uger.

Almind: Ejerne af en række ejendomme i Almind og omegn skal nok belave sig til at lægge lidt kroner til side.

Klima- og miljøudvalget har nemlig sendt et tillæg til Spildevandsplanen i høring i otte uger, og tillægget baner vej for separering af fælleskloakeringen i Almind, og det vil medføre en udgift for en række husejere på Kirkestien, Markskellet, Rindsholmvej, Silkeborgvej og Vranumvej.

Separeringen og den nye ledning og etableringen af en ny rensedam betales af Energi Vand Viborg A/S, men den enkelte grundejer skal betale for omlægningen af kloakkerne på egen grund.

Først er tillægget dog sendt i høring indtil uge 21, og der vil også blive holdt et informationsmøde for de berørte grundejere, inden tillægget endeligt vedtages - formentlig til september. Når først tillægget er vedtaget, har den enkelte grundejer 24 måneder til at få omlagt kloakken på egen grund, fremgår det af udvalgets dagsorden.

Baggrunden for omlægningen af kloakkerne i Almind-området er, at den eksisterende fælleskloak har en alder og en tilstand, der kræver nye og større ledninger, hvis man skal kunne leve op til servicekravene. Desuden vil separeringen af regnvand og spildevand også nedsætte mængden af vand, der skal sendes til Viborg Centralrenseanlæg, da tag- og overfladevand kan ledes til en ny rensedam og ud i vandløbene.

Ifølge forslaget til tillægget skal følgende ejendom belave sig på at få omlagt kloakken på egen grund:

Kirkestien nummer 1, 6, og 8. Markskellet 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 og 11. Rindsholmvej 20, 22, 24, 25, 26, 28, 29+33, 30, 31, 32, 34-36, 37, 38, 39A-D, 41, 43, 45, 49, 53, 55, 57, 60 og Rindsholmvej 62.

På Silkeborgvej er det 1A, 3, 4, 6, 8, 10, 10G og Silkeborgvej 12. På Vranumvej er det 10G og Vranumvej 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce