Annonce
Rundt om Viborg

Plan for landsbyudvikling: Nu skal borgerne høres

Udviklingsplanen falder tidsmæssigt sammen med områdefornyelsen i Frederiks, hvor kommunen og borgerne i byen er enige om, at der skal lægges særlig vægt på at forskønne det centrale område midt i hovedgaden. Arkivfoto: Morten Pedersen
Kommunens udviklingsplan for Frederiks kommer snart i offentlig høring. Planen giver blandt andet Dagli'brugsen mulighed for at udvide.
Annonce

Frederiks: Den kommunale udviklingsplan for Frederiks er klar, og snart er det borgernes tur til at give deres besyv med om den. Udviklingsplanen sendes som et tillæg til kommuneplanen i offentlig høring fra den 26. marts til den 30. april. Med i samme kommuneplantillæg er også en udviklingsplan for Mønsted.

De to landsbyer har i øvrigt også det til fælles, at Viborg Kommune er i gang med en såkaldt områdefornyelse begge steder.

Udviklingsplanen for Frederiks indeholder blandt andet, at detailhandelsområdet i den centrale del af byen udvides, så Dagli'brugsen får mulighed for at udvide både sin butik og parkeringsplads. Dagli'brugsen søgte for nogle år siden om at måtte udvide ved at købe og nedrive et nabohus, men det lod sig på grund af kommuneplanen ikke gøre.

Kommuneplantillæg nummer 54 - og dermed udviklingsplanen for Frederiks - lægger også op til, at der etableres et nyt erhvervsområde nord for Trehusevej. Et ønske, der har været fremført af lokale borgere blandt andet i forbindelse med forberedelserne til områdefornyelsen.

I udviklingsplanen for Frederiks lægges der blandt andet op til, at der etableres et sammenhængende stisystem rundt i byen. Illustration: Viborg Kommune
Annonce

Mere kunst i gaden

I udvidelsesplanen lægger Viborg Kommune desuden op til, at der etableres et sammenhængende stisystem i Frederiks - hvilket i øvrigt også indgår i planen for områdefornyelse. På mere lang sigt vil kommunen "pege på nye perspektivområder for boliger", hvilket falder i tråd med, at Frederiks med sine omkring 1900 indbyggere er én af kommunens få landsbyer med indbyggervækst.

Udviklingsplanen og områdefornyelsen er noget mange borgere i Frederiks involverer sig i. Der er gennem de seneste år blevet holdt en stribe lokale møder, og borgerne arbejder videre med store såvel som mindre projekter vedrørende byens fremtidige udvikling. Projekterne handler blandt andet om at skabe flere aktiviteter for dem, der ikke dyrker sport, at få mere kunst og kultur frem i gadebilledet, at få de mange foreningers aktiviteter koordineret bedre, at få stablet endnu flere offentlige arrangementer på benene - og at kandidere til "Årets Landsby" i Viborg Kommune. Det sidste har Frederiks allerede prøvet og nåede også "finalen", men vandt ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce