Annonce
Viborg

Plan om autocamperplads ved Nørresø er skrottet

Et område ved Randersvej/Nørresøvej skulle efter planen have været et godt sted for autocampister Arkivfoto: Morten Dueholm

Det er slet ikke tilladt at lave en autocamperplads ved Nørresø, hvilket ellers var planen.

Viborg: En bynær plads til autocampere lige ved søbredden.

En god idé, mente politikerne i byrådets teknikudvalg sidste år, og det mener de såmænd endnu. Men autocamperpladsen er ikke blevet oprettet, og det bliver den heller ikke. I hvert fald ikke på den påtænkte placering på Nørresøvej.

Det fortæller formand Johannes Vesterby (V).

- Vi kunne ikke få en godkendelse. Beredskabet har vurderet, at der på grund af de ilt-tanke, som står på stedet, vil være for stor brand- og eksplosionsfare. Derfor måtte vi lukke ned for den idé, siger han.

Teknisk udvalg satte 300.000 af til pladsen, men udviklingen i sagen betyder ikke, at de kroner er lagt ned i kassen igen.

- Vi arbejder med at finde en hensigtsmæssig placering, så planen er ikke opgivet. Vi leder med lys og lygte efter noget, der er lige så bynært, og vi skal have kigget på mulighederne efter sommerferien. Vi synes stadig, det er en god idé, og vi synes stadig, det er et tilbud, som mangler i Viborg, siger Vesterby.

- Vi tror på, at der er et enormt potentiale i at skaffe den type turister til Viborg, tilføjer han.

Annonce
Grusstykket ved Nørresøvej var udset som den ideelle placering.

Diskussioner

Beslutningen om at oprette en kommunal plads til autocampere, hvor man kan parkere gratis i op til 24 timer, mødte ellers kritik fra flere sider sidste år.

Flere påpegede, at det ikke var en kommunal opgave at tilbyde den slags.

- Autocampister efterspørger noget andet, end den typiske campingplads leverer. Så dybest set er det ikke en kommunal opgave, men vi vil gerne være fødselshjælper for, at det kan lade sig gøre, siger Venstre-politikeren.

Han ærgrer sig over, at den påtænkte placering måtte droppes.

- Havde vi kunnet bruge den, så havde pladsen allerede været i brug. Det er ikke på grund af slendrian eller manglende mod, at det ikke er sket. Det er sådan set bare fordi, at vi ikke p.t. har en ideel placering, konstaterer Johannes Vesterby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

'Ny beboer i opgangen' snød sig ind hos 92-årig

112

Tyv stak af med smykker og mærkevare-ure

Annonce