Annonce
Viborg

Planer om 21 seniorboliger i Hald Eges skovkant

Allerede i 2014 kom lokalplanen på plads. Boligerne skal ligge i den nordlige del af det skraverede område. Illustration: Viborg Kommune

Boligselskabet Viborg kalder til møde om et bofællesskab i Hald Ege for seniorer.

Hald Ege: Længe har en gruppe i Hald Ege og omegn set sig om efter et godt sted til et bofællesskab for de gråtonede årgange. Planerne er nu så vidt, at Boligselskabet Viborg kan holde et informationsmøde for et byggeri, der kan begynde allerede til efteråret.

- De kommende beboere kan få stor indflydelse på, hvordan boligerne skal se ud, og hvor store de skal være. Det er ekstra spændende at lægge planer, når beboerne på denne måde kan være med, siger direktør Grethe Hassing fra Boligselskabet Viborg.

Gruppen nåede at få indflydelse på en lokalplan for den sydvestlige del af Hald Ege omkring Egevænget. Det er også her, Hald Ege Miniregnskov ligger. Efter at Boligselskabet Viborg overtog idéen, er den første gruppe borte, og en ny kan opstå.

Fra den oprindelige kerne deltager Bodil Hindbo og Steen Bonne Rasmussen i mødet den 25. januar i forsamlingshuset Egekværnen. Det er for alle interesserede og varer fra klokken 19 til 21.

Boligselskabet Viborg har løseligt skitseret, hvordan boligerne kan fordele sig i byggefeltet. Illustration: Boligselskabet Viborg

2300 kvadratmeter

Umiddelbart regner Grethe Hassing med 21 boliger plus et fælleshus med mange forskelllige fælles funktioner, herunder også gæsteværelser. Byggefeltet giver plads til 2300 bebyggede kvadratmeter.

- Sådan er vores udgangspunkt. Vi sigter mod et bofællesskab for seniorer, for eksempel i alderen fra 50 år og opefter. Men alt er til debat, siger Grethe Hassing og fortsætter:

- Typisk sælger seniorerne et ældre hus, der er langt større end den lejebolig, de flytter til. De opdager, at en moderne bolig har langt mindre spildplads, og finder sig ret let til rette.

Boligselskabet Viborg har for nylig købt grunden af Viborg Kommune, og byggekvoten for de almene boliger er i hus. Med andre ord står det ikke til debat, at boligselskabet bygger en enklave med svenskrøde træhuse. En venteliste har allerede 13 navne.

Steen Bonne Rasmussen siger:

- Da vi begyndte at arbejde med idéerne, var vores udgangspunkt, at vi ønskede et liv i Hald Ege efter arbejdslivet. Men også for seniorer udefra kan en bolig i Hald Ege være attrativ. Vi har jo i forvejen en lang tradition for bofællesskaber i Hald Ege.

- Det kan være svært at afgøre, hvornår seniorlivet skal begynde. Jeg er ikke selv afklaret, men håber, at nogle står parate til at tage vores stafet op, siger han.

Han er glad for, at lokalplanen kom til at indeholde denne mulighed, for det var fra begyndelsen ikke nogen selvfølge.

På stedet skilter selskabet markant med informationsmødet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce