Annonce
Viborg

Planerne blev ændret: Militærhistorisk bygning er blevet lejet ud

Gamle Vagt i den øverste del af Gravene blev fredet i 1919. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ejerne af Gamle Vagt ville have renoveret den stille og roligt. Men en dag ringede en potentiel lejer, og sandsynligvis efter sommerferien er der igen nyt liv i den fredede bygning.

Viborg: Gamle Vagt i øvre Gravene er blevet lejet ud.

Den fredede bygning skal fremover være kontor for en virksomhed, som har set sig lun på bygningen fra 1805.

Efter at have stået tom i nogle år købte Kim Kristensen og Paw Ebbesen Gamle Vagt i september sidste år. Dengang vidste de ikke helt, hvad de ville med den - de ville blot sikre sig, at den kom på gode, lokale hænder.

- Vi ville egentlig have renoveret den i 2021/2022. Vi havde begge nogle andre projekter, som krævede fokus, og derfor blev det forsinket lidt. Vi havde derfor aftalt at tage det stille og roligt, men pludselig blev vi kontaktet af en lejer, så nu er bygningen lejet ud, siger en meget glad Paw Ebbesen.

Annonce

Gode mennesker i gammel bygning

Lige nu er bygningen derfor ved at gennemgå en indvendig forskønnelse, hvor man blandt andet får det gamle gulv fundet frem fra under gulvtæpperne på første sal. Til sommer bliver også vinduerne renoveret.

Hvilken virksomhed, der flytter ind i Gamle Vagt, er fortsat en hemmelighed.

- Men det er nogle rigtig gode mennesker, der virkelig også kan se noget unikt i bygningen, og som ønsker at bruge den som kontor og reklamesøjle. Det er fedt, at der kommer liv i bygningen igen, siger Paw Ebbesen.

Gamle Vagt blev som nævnt opført for 216 år siden og fungerede som vagtstue for 2. jyske regiment, der i 1803 blev forlagt til Viborg. Sidenhen blev bygningen også udstyret med en militær-arrest og fungerede som hovedvagt for byens garnison, Prinsens Livregiment, helt frem til 1914.

Det er mere end 100 år siden, at den fik prædikatet "fredet".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce