Annonce
Sport

Playmaker viste styrke i VHK-test

Line Uno har klaret sig flot i den række af test, VHK-spillerne var igennem torsdag og fredag. Arkivfoto: Morten Dueholm

VHK har udnyttet det nye testcenter på Viborg Katedralskole til at teste de spillere, der ikke er med i VM-lejren.

Annonce

Klubhåndbolden må tage en plads på bagsædet i de danske tilhængeres bevidsthed, nu hvor landsholdet er samlet og klar til at spille om verdensmesterskabet - endda på hjemmebane.

Ole Bitsch fra Viborg Elite viser Sidsel Bodholt og Line Uno, hvordan de skal stå for at komme godt i gang med sprinttesten. Foto: Simon Thinggaard Hjortkjær

Men helt dødt er det ikke ude i klubberne, heller ikke i Viborg HK.

Spillerne, med undtagelse af dem, der er med til VM, har torsdag og fredag været til en række test på det nye idrætstestcenter på Viborg Katedralskole.

»I går (torsdag, red.) var vi nede og lave det, der hedder en »VO2 Max Test«. Det er en meget anvendelig test, som vi kan bruge til at kigge på, hvor meget spilleren er i stand til at presse sig selv, og vi kan kigge på, om de er bedst på den udholdende eller den hurtige del. Vi har også målt, hvor stærke de er i henholdsvis højre og venstre side. I dag (fredag, red.) har vi her i stadionhallen lavet spring- og sprinttest,« siger VHK's fysiske træner, Michael Knudsen.

Annonce

Uno i topform

Der er især én spiller, der har markeret sig stærkt i de to dages forskellige tests.

»Line Uno er nok den, der har klaret sig bedst generelt set - faktisk både i går og idag. Så hun er i god form,« fortæller Michael Knudsen.

Som folkebladet tidligere har beskrevet, var cheftræner Allan Heine inviteret til testcenterets officielle åbning i november, hvor han klarede sig ganske godt mod VFF's Søren Frederiksen.

Han præsterede tiden 4,38 sekunder i sprinttesten og væddede, måske en anelse for selvsikkert, med Line Uno om, at hun ikke kunne slå hans tid.

Allan Heine skylder nu Line Uno en is, for den 22-årige playmaker præsterede på sin sidste test at komme ned på 4,34 sekunder.

Annonce

Skal bruges i træningen

Det er ikke bare for sjov, spillerne er blevet kørt igennem de mange forskellige test. Nu skal resultaterne nemlig bruges af trænerstaben til at få det optimale ud af den enkelte spiller.

»Vi kan bruge de her test til at tilrettelægge den kommende træning. Vi kan se, hvad der skal være fokus på i den kommende tid.For nogle handler det om at arbejde på den eksplosive styrke, mens andre skal have noget udholdenhedstræning, så de kan arbejde i længere tid,« fortæller Michael Knudsen.

De tests, som det nye center har muliggjort, adskiller sig fra dem, VHK-spillerne ellers udsættes for.

»Pigerne giver sig jo altid fuldt ud. Men i forhold til de bip-tests, der også bliver lavet (i opstarten for eksempel, red.), kan man ikke snyde her. I bip-testen kan man godt »snyde« lidt, fordi man kan komme længere ud, end ens fysik egentlig kan, ved at bruge sin vilje. Men i de her tests kan vi se, hvad der er fysisk formåen, og hvad der så er vilje,« siger Michael Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce