Annonce
Viborg

Plejecentre og sygehus: klar til besøgsåbning

I lang tid har besøg på landets plejecentre på grund af corona-risikoen måttet foregå udendørs, men fra på torsdag må beboerne igen modtage besøg indenfor i deres private boliger. Arkivfoto: Søren Gylling
Regeringens åbning for indendørs besøg på plejehjem og sygehuse modtages godt af lokale ledelser, som dog også ser udfordringer.
Annonce

Viborgegnen: - Det bliver dejligt for både beboere og for pårørende. Der er nok ikke noget plejecenter, hvor man ikke har ventet på det.

Sådan lyder en umiddelbar kommentar fra Maila Tandrup, omsorgschef i Viborg Kommune, til, at regeringen har besluttet at åbne for også indendørs besøg på de kommunale plejecentre fra på torsdag.


Men jeg håber da, at mange sommeren over vil fortsætte med de udendørs besøg. Vi beholder i hvert fald besøgsteltene et stykke tid endnu

Maila Tandrup, omsorgschef i Viborg Kommune


Hun mener, at man personalemæssigt vil kunne håndtere det. Om end det vil kræve, at de besøgende både er bevidste om afstandsregler med videre samt gør deres for at holde en god hygiejne både i de private hjem og på centrene generelt. Plejecentrene skal så sørge for, at der er adgang til mundbind og andre værnemidler vedrørende indendørs besøg.

- Men jeg håber da, at mange sommeren over vil fortsætte med de udendørs besøg. Vi beholder i hvert fald besøgsteltene et stykke tid endnu, og mange steder vil man jo også kunne sidde på terrasser, siger omsorgschefen.

Samtidig med at hun glæder sig over, at besøgene bliver givet fri, erkender hun også, at der for  mange ansatte og ditto pårørende vil være en vis "usikkerhed i maven" i forhold til den øgede risiko for bringe corona-smitten ind på plejecentrene.

- Men det handler jo om at få sat de rigtige rammer op. Og først og fremmest er der grund til at glæde sig, siger Maila Tandrup.

Annonce

- Stor betydning

I flere måneder har der været strenge restriktioner i forhold til besøg på Regionshospitalet Viborg, men fra på torsdag vil der som på landets øvrige sygehuse blive åbnet mere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Thomas Balle Kristensen, direktør for Hospitalsenhed Midt, som regionshospitalet i Viborg hører under, er enig:

- Det er klart, at for mange patienter - og mange pårørende - har besøgene stor betydning. I mange tilfælde også i forhold til at komme sig.

Hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen mener, at det generelt er godt for både patienter og pårørende, at der snart bliver åbnet for besøg på blandt andet regionshospitalet i Viborg. Arkivfoto: Morten Pedersen

Han mener, at sygehuset i Viborg såvel som de øvrige afdelinger, han er direktør for, på torsdag - "eller snarest derefter" - vil være klar til at åbne for besøg.

- Vi følger selvfølgelig de retningslinjer, der udstedes fra Sundhedsstyrelsen, sådan som vi hele tiden har gjort, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce