Annonce
Rundt om Viborg

Plejehjemsbeboer i Skals er smittet

Kildedalcentret er indtil videre lukket for besøg, mens beboere og personale bliver testet for covid-19 - to gange. Arkivfoto
Kildedalcentret i Skals er nu lukket for besøg, og alle beboere og personalet testes i løbet af i dag. Det er det første tilfælde på et plejecenter i Viborg Kommune under den snart ni måneder lange corona-krise.
Annonce

Skals: En beboer på Kildedalcentret i Skals er lørdag blevet testet positiv for covid-19. Det samme er en pårørende og en medarbejder.

Derfor er Kildedalcentret nu lukket for besøg, indtil alle beboere og medarbejdere er testet to gange, og første test vil blive gennemført i løbet af i dag, mandag.

Det fortæller Viborg Kommune på kommunens hjemmeside. Her fremgår det, at kommunen sent lørdag fik besked om, at den første plejehjemsbeboer i kommunen er testet positiv for covid-19, og at beboeren er fra Kildedalcentret i Skals - og at også en pårørende og en medarbejder er smittet.

I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed er to medarbejdere udover den smittede blevet bedt om at isolere sig, og i dag mandag den 9. november testes alle beboere og medarbejdere.

Af samme grund er der efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed efterfølgende lukket for besøg på plejecenteret, indtil alle beboere og personale er testet to gange. Der kan undtagelsesvist aftales besøg til særligt sårbare beboere, beboere med kritisk sygdom eller beboere, som er i et terminalt forløb, oplyser kommunen.

"Der udvises naturligvis meget stor påpasselighed, indtil de to testrunder er gennemført. Der sikres tilstrækkeligt personale til opgaven, pårørende kontaktes løbende og samarbejdspartnere fra andre dele af organisationen orienteres", hedder det endvidere på hjemmesiden.

Pleje- og Omsorgscenter Kildedalcentret i Skals rummer 12 plejeboliger og tre aflastningsboliger.


Der udvises naturligvis meget stor påpasselighed, indtil de to testrunder er gennemført.

Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce