Annonce
Viborg

Plus på 40 millioner kroner

Skolerne skruede ned for udgifterne i anden halvdel af 2019. Det betyder sandsynligvis, at Viborg Kommune ikke straffes for at overskride serviceloftet. Arkivfoto.
Børn- og ungeområdet i Viborg Kommune spændte livremmen ind i slutningen af 2019. Det betyder - sandsynligvis - at kommunen ikke straffes for at overskride serviceloftet.

Viborg: Med et plus på næsten 40 millioner kroner i 2019 inden for Viborg Kommunes tungeste budgetområde - børn og unge - ser det ud til, at Viborg slipper for straf fra staten for at havde brudt loftet over den såkaldte serviceramme.

Hele området blev i efteråret 2019 bedt om at bremse udgifterne og forsøge at udsætte indkøb og investeringer.

Det gav altså bonus.

- Ud af et samlet budget på serviceområdet på omkring 1,7 milliarder kroner har vi et uforbrugt beløb på omkring 39 millioner kroner, hvilket svarer til cirka 2,3 procent. Det er tilfredsstillende, og vi har en forventning om i henhold til gældende budgetregler at få overført beløbet til indeværende år, hvor pengene nok skal gøre gavn, siger formanden for børne- og ungdomsudvalget, socialdemokraten Per Møller Jensen.

Det er ikke mindst inden for skole- og klubområdet, at kommunen fik bremset udgifterne. Der er havnet et uforbrugt beløb inden for området på 30,6 millioner kroner, og det skal ses i lyset af et samlet budget på 950 millioner kroner.

- Det er vigtigt at understrege og anerkende, at blandt andet skolerne i lighed med andre blev bedt om at holde lidt igen med forbruget i andet halvår af 2019, så vi ikke samlet set i kommunen kom til at overskride serviceloftet, som ville betyde, at vi blev sanktioneret fra statens side. Det undgår vi, som de foreløbige tal ser ud, og skolerne kan således anvende pengene i de kommende år, siger Per Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce