Annonce
Viborg

Poder på skolen: Kommunen klar med kviktests til medarbejderne

Allerede i vinterferie-ugen tilbydes der kviktests til medarbejderne i de skoler, hvor SFO'en holder åben. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
De små poder var fra sidste mandag tilbage på den fysiske skolebænk. Når de er tilbage fra vinterferien i næste uge, er der også corona-podere på skolen til at kvikteste de medarbejdere, der måtte ønske det.
Annonce

Viborgegnen: Mandag i sidste uge kunne elever i 0. til 4. klasse igen komme i skole. Returen betød også, at kommunerne fik til opgave at sørge for, at alle medarbejdere, der møder fysisk op på folkeskolerne, får tilbudt kviktest to gange om ugen.

I Viborg Kommune er der 1250 medarbejdere, der skal tilbydes en hurtig corona-test, og det er alt fra pedeller og rengøringspersonale til lærere og pædagoger.

Fra næste uge er man klar til at kvikteste alle de medarbejdere, der ønsker det, og allerede i denne uge er man i gang med at teste på de skoler, hvor SFO'en er vinterferie-åben.

Men selvom medarbejderne får mulighed for test, behøver de ikke takke ja.


Alle dem, der har fysisk fremmøde på skolen, får tilbudt en test. Det er frivilligt, ligesom det lige nu er frivilligt for dig og mig at få lavet en test.

Lene Thomsen, sekretariatschef i Børn & Unge


- Alle dem, der har fysisk fremmøde på skolen, får tilbudt en test. Det er frivilligt, ligesom det lige nu er frivilligt for dig og mig at få lavet en test. Men det er et tilbud, kommunen er forpligtet til at stille, siger Lene Thomsen, der er sekretariatschef i Børn & Unge, og fortsætter:

- Vi er spændt på, hvor mange der siger ja tak. Lige nu har vi bedt de enkelte skoler om at give et bud på, hvor mange der skal testes, og fordelt derefter. Så må vi justere op og ned, indtil vi finder et passende leje.

Annonce

Poder på skolen

På hver enkelt skole er der oprettet testlokaler, hvor testkit og værnemidler vil være. Poderne kommer forbi to gange om ugen og tester de af skolens medarbejdere, der ønsker det. Medarbejderen får efterfølgende besked, hvis de er testet positiv, og følger så reglerne om isolation.

Kommunernes Landsforening, KL, har indgået en aftale med Falck, der oplærer poderne i arbejdet. Det er altså sundhedsfagligt personale, som underviser i hygiejne, korrekt brug af værnemidler og det administrative.

Men det er Viborg Kommune, der har rekrutteret de fremtidige podere.

- Det er ikke et krav, at de skal være sundhedsuddannede. Men langt de fleste, der lige nu er ansat til opgaven, har en sundhedsfaglig profil, siger Lene Thomsen.

Hun understreger, at der ikke kommer til at være "linje-oplæring". Hver gang en ny poder bliver ansat, bliver vedkommende altså undervist af folk med en sundhedsfaglig baggrund.

- Det er os, der skal stå inde for kvaliteten, og der skal være helt styr på, hvilken undervisning vi videregiver. Vi fører også tilsyn, altså sørger for det går godt og hjælper med at svare på spørgsmål, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Dagens corona-tal 25. februar: Første nye smittede mellem 61 og 70 år i en uge

Annonce