Annonce
Viborg

Pokkers også, men lad os få det bedste ud af det

Aage Øster fik en check på 10.000 kroner for den indsats, han yder for hospitalsklovnene. Foto: Ole Bjærge.
Kalkmineløbet skulle have fundet sted Kristi himmelfartsdag. Det gjorde det ikke. I stedet løb flere hundrede hver for sig.

Mønsted: Sådan siddende på en bænk Kristi himmelfartsdag med blå himmel og næsten ingen vind kan man i smukke rammer nærmest se frelseren stige stille og roligt til vejrs for at hilse på sin far. Om altså man tror på den slags.

Det hører under alle omstændigheder til i den spirituelle afdeling - indtil andet er bevist vel at mærke.

Mere konkret denne helligdagsmorgen ved nitiden er det, at p-pladserne og skovene omkring Mønsted Kalkgruber ligger øde hen, som var det en forladt kulisse til en western-film.

Alt er ikke normalt, og vi gider ikke tærske mere langhalm på det, så vi konstaterer bare, at Kalkmineløbet i 2020-udgaven naturligvis for længe siden blev aflyst, og at der dermed heller ingen mennesker er. Derfor fik Guds søn heller ikke hjælp fra 3500 løbere til sin himmelfart. Han måtte klare den ene mand.

Og så alligevel.

En god håndfuld aktive fra Kalkmineløbets styregruppe har nemlig budt på morgenkaffe og en overraskelse, og sådan en invitation siger ingen nej til.

Heller ikke Aage Øster og godt for det, for han var morgenens hovedperson.

Han har i mange år været et af mange festlige indslag ved Kalkmineløbet, når han iført klovnekostume har slidt på bakkerne og løbet ufattelig mange kilometer til fordel for hospitalsklovnene.

Styregruppen synes nu nok, at den gode sag skulle støttes alligevel, så derfor har det været muligt at donere Aage penge, hvis man havde købt startnummer, og det benyttede en del sig af, således at Aage Øster torsdag morgen modtog en check på 10.000 kroner, som han kan sende direkte videre til hospitalsklovnene.

- Det er jeg da utrolig glad. Jeg plejer jo at løbe, før jeg får penge, men når det nu ikke kunne være, så går det nok alligevel, sagde en glad Aage Øster.

Annonce
Steffen Jensen og Rasmus Jönsson nappede lige godt 10 kilometer i bakkerne.

Og løbet blev der

I runde tal havde 550 nu alligevel besluttet sig for at løbe, men de gjorde det bare alene eller sammen med en håndfuld venner eller familiemedlemmer.

Rasmus Jönsson fra styregruppen og rutetegner Steffen Jensen tog en tur på godt 10 kilometer i det bakkede terræn efter morgenkaffen, og en af de helt store kalkmineløbere Per Pedersen tog den slemme Badman på 52,7 kilometer i tiden fem timer og 16 minutter.

Han har som den eneste gennemført dette vanvittige løb i alle de år, det har været på programmet.

Aage Øster kunne løbe hjem til Højslev med den flotte donation. Det gjorde han nu ikke. Han tog bilen til Glyngøre for at deltage i et maratonløb, der havde mål i Skive.
Per Pedersen gennemførte på vanlig vis en Badman. Han er den eneste, der har taget den lange distance på 52,7 kilometer alle de år, den har været på programmet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Drive-in banko på Ulstrup

Annonce