Annonce
Rundt om Viborg

Politiet advarer om lugtgener ved mink-massegrav

Sådan så det ud ved minkgraven ved Kølvrå, da folkebladet var forbi den tirsdag. Nu advarer politiet om kraftige lugtgener. Foto: Morten Pedersen
De aflivede mink ved massegraven uden for Kølvrå stinker fælt, men lugtgenerne er ikke forbundet med sundhedsrisiko. Det slår Midt- og Vestjyllands Politi fast.
Annonce

Karup/Kølvrå: Flere millioner mink er allerede blevet slået ihjel over hele landet.

Flere af dem er nu stedt til hvile i den store massegrav uden for Kølvrå, og her vil de fleste borgere formentlig have bemærket en tydelig følge af de rådnende pelsdyr: Lugten.

I en pressemeddelelse advarer politiet nu om, at der er kraftige lugtgener forbundet med nedgravningen af de mange mink i hullerne, der er placeret mellem Alhedestien og hovedvej 12 syd for Kølvrå by.

- Der kan være lugtgener i området, mens nedgravningsarbejdet foregår, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser videre, at lugten kan være ubehagelig, men at den på trods af ubehaget er helt og aldeles ufarlig. Motionsløbere, hundeluftere og andre kan derfor fortsat færdes trygt på de nærliggende stier og veje - hvis de altså kan holde stanken ud.

- Lugten vil forsvinde, når de døde mink er dækket til, skriver politiet.

Annonce

Respekt fra politidirektør

Der er allerede kommet flere vognlæs med døde mink til nedgravningsstederne uden for Kølvrå.

Ud af de syv nordjyske kommuner, som i øjeblikket er underlagt skrappere restriktioner end resten af landet, ligger én i Midt- og Vestjyllands politikreds - nemlig Thisted Kommune.

Derfor har myndighederne i Midt- og Vestjylland prioriteret at aflive minkene i netop Thisted Kommune først. Her skulle den sidste mink være blevet aflivet i løbet af i går, tirsdag.

Den øverste leder af den lokale politikreds, Helle Kyndesen, udtrykker respekt for den imødekommenhed, som myndighederne møder, når de i disse dage er i kontakt med landsdelens minkavlere.

- Beslutningen om at aflive minkene er taget af hensyn til folkesundheden, men den rammer et helt erhverv hårdt. Der er tale om en omfattende indsats med mange myndigheder involveret, og vi er meget taknemlige for, at minkavlerne hjælper til, selv om de står i en yderst vanskelig situation. Minkavlernes hjælp er et utroligt stort bidrag til, at vi alle kommer så godt gennem pandemien som overhovedet muligt, siger Helle Kyndesen.

Myndighederne har besluttet at begrave en del af de aflivede mink i massegrave ved Kølvrå og ved Holstebro, da forbrændingsanlæggene ikke vil kunne håndtere den store mængde døde dyr.

I alt 12 millioner mink på 1137 danske besætninger forventes at måtte lade livet i løbet af disse dage.


Lugten vil forsvinde, når de døde mink er dækket til

Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce